!Vamos Chile!

Pet razloga zbog kojih bi u nastavku trebali navijati za Čile

Sport / Nogomet | 24. 06. 2014. u 12:17 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada kada su iz daljnjeg natjecanja na Svjetskom prvenstvu ispale i Hrvatska i Bosna i Hercegovina pravi nogometni zaljubljenici mogu “normalno” pratiti Mundial.

Nema više stručnih komentara o nogometu oni koji nogomet gledaju “samo kada su velike utakmice”, domoljubnih i patriotskih statusa, ali i pokazivanja ljubavi prema svojoj reprezentaciji tako što se navija protiv one druge.

SP se tek zahuktava, a oni koji imaju problem jer ne mogu se vezati ni za jednu reprezentaciju pokušat ćemo pomoći. Evo (barem) pet razloga zašto za svoje ljubimce izabrati – Čile!

Doduše, možda ispadnu već u subotu, ali svejedno...

1. Reklama u kojoj preživjeli čileanski rudari, njih 33 koji su 2010. preživjeli 69 dana pod zemljom, motiviraju svoje reprezentativce obišla je svijet. “Ne bojimo se ‘grupe‘ smrti. Smrt nas ne može zaplašiti – mi smo je već pobijedili”, urla čileanski rudar na svoje nogometaše. I kako da se normalan čovjek ne naježi?

2. Koliko su čileanski navijači fanatični ako im dvogodišnjaci gledaju utakmice ovako vatreno?! Mali Čileanac galami, kritizira i “beštima” uz TV kao veliki. Najslađi navijač Mundiala.

3. Svi misle da je njihova najljepša na svijetu i da je njihovi navijači na stadionima izvode najemotivnije, ali čileanski navijači i igrači pjevaju svoju himnu kao da sutra ne postoji.

4. Kod nas su navijačke pjesme i budnice uoči ovog SP-a napravili znani i neznani, ali u Čileu to radi, ni manje ni više, nego predsjednikov brat! Doduše, brat bivšeg predsjednika Sebastiana Pinere. Miguel Pinera vlasnik je noćnog lokala, liči na mješavinu Vajte i Maradone a stalno je u žutom tisku jer hoda s modelima, a u slobodno vrijeme pravi navijačke pjesme koje podsjećaju na naše svatovske. I da, pjesma ima originalan naziv: Vamos Chile!

 5. Čileanci su ponosan ali napaćen narod. Ako ih ne zlorabljuje kakav diktator kao Pinochet, onda ih pogađaju prirodne katastrofe, najčešće potresi. Čile ima dva Nobelovca Gabrielu Mistral i Pabla Nerudu. Iz Čilea je i frontman Slayera Tom Arraya.

Kopirati
Drag cursor here to close