starac fočo

Barcelona dovela Pualinha za 40 milijuna eura, navijači ogorčeni

Sport / Flash | 14. 08. 2017. u 12:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Brazilac je novi igrač Barcelone. Plaćen je 40 milijuna eura, a odštetna klauzula u njegovom ugovoru iznosit će 120 milijuna eura. U četvrtak će proći liječnički pregled, potpisati ugovor i biti predstavljen navijačima", piše Barceloni blizak sportski dnevnik Mundo Deportivo.

Međutim, navijači se ne raduju njegovu dolasku. Nakon gubitka Neymara i zarade od 222 milijuna eura, očekuju svjetsku klasu, a ne nogometaša koji u 30. godini dolazi iz Kine i koji ranije nije uspio u Tottenhamu.

Danima su pokušavali na društvenim mrežama promijeniti mišljenje čelnika Barcelone i novog trenera Ernestea Valverdea, ali uzalud, budući da je Paulinho već na putu za Kataloniju.

Paulinho je jedan od najboljih igrača kineske momčadi Guangzhou Evergrande, koja je na pragu da po sedmi put zaredom osvoji naslov prvaka Kine.

Brazilac je bio član Guangzhoua od 2015. godine, a do danas je upisao 63 nastupa i 17 pogodaka. Za reprezentaciju svoje zemlje debitirao je 2011. godine, te je u 41 nastupu postigao devet pogodaka.

Objava o dovođenju pojačanja za novu sezonu dolazi svega 12 sati nakon što je Barcelona doživjela težak poraz od Real Madrida u prvoj utakmici španjolskog Superkupa. Real je, podsjetimo, u nedjelju navečer slavio s 3:1 na Nou Campu i stigao na prag osvajanja novog trofeja.

Veliku razliku na utakmici napravila je Realova vezna linija, koja je fizički nadigrala Barceloninu. Paulinho bi trebao biti igrač koji će to spriječiti, odnosno igrač koji će donijeti ravnoteže u taj omjer snaga u sredini.

Navijači su putem društvenih mreža poručili upravi i stručnom stožeru Blaugrane kako još od 2012. godine ne uspijevaju dovesti neko istinsko pojačanje u veznom redu, navodeći imena nekih od igrača koje je Barcelona kupila u zadnjih pet godina: "Song, Rakitić, Arda, Gomes, Paulinho - kako biste lakše razumjeli Realovu europsku dominaciju i naš novi stil", poručuje sarkastično jedan navijač Barcelone.

Kopirati
Drag cursor here to close