Optimus Vu

LG predstavio Optimus Vu smart telefon

Sci-Tech / Flash | 22. 02. 2012. u 09:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija LG predstavila je dugo očekivani smart telefon Optimus Vu:. Opremljen sa naprednom LTE i IPS tehnologijom, Optimus Vu: objedinjuje karakteristike tablet računara i smart telefona u jednom uređaju.

''Sa modelom Optimus Vu: korisnici mogu maksimalno iskoristiti mogućnosti jednog smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsjednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. ''Karakteristike ovog modela, poput 4:3 prikaza slike, ekrana dijagonale 5 inč? i izuzetno brze LTE tehnologije, dokaz su što sve možemo da postignemo kada kombiniramo naše najnaprednije tehnologije sa potrebama potrošača.''

Ekran dijagonale 5 inča i 4:3 razmjera slike čine prikaz dokumenata znatno boljim, a surfanje internetom i upotrebu multimedijalnih sadržaju lakšom i zabavnijom. Pored toga, IPS ekran prikazuje prirodne i žive boje i omogućava savršeni prikaz čak i kada su sunčevi zraci upereni direktno u ekran.

Zahvaljujući izuzetnoj brzini i naprednim performansama LTE tehnologije, Optimus Vu: se odlikuje visokom produktivnošću. Pomoću QuickClip™ opcije, korisnici mogu da samo jednim pritiskom na dugme zabilježe i memoriraju prikaz sa ekrana. Korisnicima je omogućeno i zapisivanje kratkih bilješki uz pomoć prsta ili specijalne Rubberdium™ olovke, dok zahvaljujući instaliranom Polaris Office paketu korisnici mogu otvarati bilo koji dokument, tabelu ili prezentaciju dok su pokretu.

Sa samo 8,5 mm debljine, Optimus Vu: predstavlja najtanji telefon među svim modelima na tržištu koji koriste LTE tehnologiju. I pored velike baterije kapaciteta 2,080mAh, novi član Optimus obitelji posjeduje LG Floating Mass tehnologiju koja optički smanjuje debljinu telefona.

Ovaj uređaj, koji podržava i HDMI (High Definition Multimedia Interface) i DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologije, posjeduje internu memoriju od 32GB, kao i kameru od 8 megapiksela. Optimus Vu: će biti inicijalno lansiran sa Android 2.3 Gingerbread operativnim sustavom, dok će u narednom periodu biti dostupna i verzija Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnog sustava za ovaj model.

Optimus Vu: će biti u prodaju u Južnoj Koreji od marta, a sve dodatne informacije o ovom uređaju će biti dostupne na štandu kompanije LG Electronics na Svjetskom kongresu mobilne telefonije, koji se održava u Barceloni od 27.02. do 1. 03.

Kopirati
Drag cursor here to close