Privlačenje turista

Prozor-Rama aktivno radi na promociji i razvoju turizma

Lifestyle / Flash | 23. 03. 2017. u 13:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencije za lokalni razvoj općine Prozor-Rama, aktivno radi na razvoju i promociji turizma te općine.

Danijel Burečić voditelj odjela turizma u Agenciji za lokalni razvoj općine Prozor-Rama kazao je kako je do sada to područje bilo zapostavljeno iz više razloga, o kojima je, kako kaže Burečić, suvišno sada govoriti.

''Naša općina, na čelu sa dr. Jozom Ivančevićem je na inicijativu Mladeži HDZ-a 1990, počela ozbiljno raditi na razvoju turizma. Budući da je dosadašnjim zakonom onemogućeno postojanje općinske turističke zajednice, formirali smo Odjel za turizam unutar Agencije za lokalni razvoj. Područje općine Prozor-Rama ima više turističkih resursa te ćemo kroz Agenciju razvijati sve te potencijale'', kazao je Burečić.

Istaknuo je kako je općina već poduzela više aktivnosti, kako bi poboljšala stanje u ovom gospodarskom sektoru, te kako već nekoliko godina intenzivno radi na infrastrukturi kao osnovnom preduvjetu.

''Naša općina je zajedno s Agencijom za lokalni razvoj već započela promociju turističkih vrijednosti ovoga kraja, a već imamo urađena dva video spota. U završnoj je fazi jedna vrsta turističkoga informatora o općini Prozor-Rama. Agencija trenutno provodi projekt biciklističkih staza, a u tijeku je i izrada aplikacije za mobilne uređaje koja će pružati informacije o turističkim mogućnostima općine'', istaknuo je Burečić.

Dodao je kako pored spomenutoga očekuju i rezultate projektnih natječaja na koje je aplicirala njihova Agencija.

''Nadamo se pozitivnom ishodu. Najvažniji element jeste uključivanje svih domaćih kapaciteta kako ljudskih tako prirodnih i smještajnih u bavljenje turizmom. U turističke potencijale bit će svakako uključena arheološka nalazišta, a već krajem mjeseca travnja i početkom svibnja započinju arheološka iskapanja na brdu Gradac na Uzdolu'', kazao je Burečić.

Kopirati
Drag cursor here to close