Koncert u Kosači

Božo Vrećo donosi sevdah magiju u Mostar

Kultura / Glazba | 21. 05. 2017. u 11:24 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će solistički koncert u Mostaru, 22. svibnja, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 20.00 sati.

Rijetko tko može ostati ravnodušan čuvši ovakav glas, a toplinu i energiju kojom isijava osjetit će u ponedjeljak i mostarska publika.

Svestrani umjetnik, interpretator, autor sevdalinki i pisac, Božo Vrećo, tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma. U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album "Božo Vrećo - live in Paris" (radi se o snimku live koncerta iz čuvenog pariskog Théâtre Le Palace).

Na repertoar koncerta uz tradicionalne sevdalinke Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke koje je publika i kritika već odavno objeručke prihvatila slaveći Vreću kao umjetnika koji je popunio prazninu od gotovo 40 godina koliko nisu pisane sevdalinke.

Boži Vreći će se na predstojećem koncertu pridružiti i poznati glazbenik Marko Louis (klavir, tarabuk), a koncert producira Tomislav Kašljević.

Rođen 1983. godine i odrastao u Foči, sada s adresom u Sarajevu, Božo Vrećo plijeni svojim nastupom, scenskim ili ne, s nekim posebnim x-factorom koji bez sumnje posjeduje.

Vedar, nasmijan, sa specifičnim odjevnim stilom. Njegova interpretacija sevdalinki, izvorna, nešto je posebno. Međutim, on nije samo još jedan interpetator sevdaha, o sevdalinci istražuje, uči, čak i snima svoje autorske.

Ostalo još malo ulaznica koje možete kupiti u ponedjeljak na blagajni Kosače, a sve informacije možete dobiti na kontakt broj 063/940-584.

Kopirati
Drag cursor here to close