Na Dan obnove

Robert Gelbard i Christiaan Poortman dobitnici nagrade 'Mostar Peace Conection'

Kultura / Flash | 07. 07. 2017. u 12:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna svečanost Centra za mir i multietničku suradnju iz Mostar bit će održana 23. srpnja u ambijentu UNESCO-ovog spomenika Starog mosta. I ove kao i ranijih godina, na Dan obnove priopćeno je iz Centra.

Ovogodišnji laureati međunarodnog priznanja su: Robert Gelbard, američki diplomat i bivši izaslanik američkog predsjednika Billa Clintona za Balkan, Christian Poortman, bivši direktor Svjetske banke, koji je u ime te institucije utemeljio globalno partnerstvo s Gradom Mostarom i UNESCO-om u izgradnju Starog mosta kao spomenika mira. Dobitnici ovog prestižnog priznanja ove godine su i Jeremy Bowen, reporter BBC-a, te posthumno, Robert Frowick i Tadeusz Mazowiecki.

Ove godine u okviru iste manifestacije bit će upriličeno i potpisivanje mostarske povelje mira, za doprinos uspostavi regionalne suradnje. Kao i prošle godine, ova ceremonija odvija se pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića, a njegov gost, potpisnik i dobitnik Povelje, bit će novoizabrani premijer Republike Makedonije, Zoran Zaev.

Manifestacija kojoj će nazočiti i brojni dužnosnici i predstavnici veleposlanstava akreditiranih u BiH će početi u nedjelju u 21 sat šetnjom gostiju preko Starog mosta, kao i spuštanjem cvijeća u Neretvu u pomen na sve žrtve rata u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close