Predstavljena knjiga ''Čudotvorna prašina sv. Nikole'' autora Jure Papića
Mostar
OBJAVA: Petak, 2. prosinca 2016. 17:17
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Čudotvorna prašina knjigaČudotvorna prašina knjigaČudotvorna prašina knjiga
0
Čudotvorna prašina knjiga
Čudotvorna prašina knjiga
Čudotvorna prašina knjiga

Predstavljanje knjige Jure Papića ''Čudotvorna prašina sv. Nikole'' privukla je veliki broj posjetitelja.

Predstavljanje knjige ''Čudotvorna prašina sv. Nikole'' splitskog autora Jure Papića održana je danas u prepunoj dvorani Male Galerije Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

O knjizi su govori slikarica Fanita Hrepić iz Splita te mostarski pjesnik Ivan Vrljić. Recenzenti ove knjige su bivši predsjednik RH gospodin Ivo Josipović te splitski glazbenik i umjetnik maestro Jovica Škaro.

U glazbenom dijelu predstavljanja knjige promociju su upotpunili i uveličali glazbenica i umjetnica Meliha Kulukčija , mlada glazbenica Sanda Pandža te mlada operna pjevačica Nina Deronjić.

U početnom dijelu promotori su se zahvalili sponzoru književne promocije prije svega Splitsko-dalmatinskoj županiji, Turističkoj zajednici grada Splita – gospođi Aidi Jukić, Tiskari Čulić u Splitu kao naravno i domaćinu ravnatelju HDHSK Danijelu Vidoviću koji je ustupio prostor ovom događaju.

U ime Sveučilišta u Mostaru prigodnim govorom kako umjetnost spaja sve prostore i granice, pritom govoreći o karakteru blagdana sv. Nikole i autorovoj knjizi - obratio se Ivo Čolak prorektor Sveučilišta u Mostaru u ime rektorice Sveučilišta u Mostaru gospođe Ljerke Ostojić.

Govoreći o knjizi '' Čudotvorna prašina sv. Nikole'' splitskog autora Jure Papića mostarski pjesnik Ivan Vrljić govori o sv. Nikoli kao svecu koji spaja istok i zapad, mladu i staru generaciju, sveca koji nagrađuje i dariva djecu te prije svega osobu koja je zaštitnik pomoraca i putnika.

U svom govoru i osvrtu o knjizi mostarski pjesnik Ivan Vrljić dočarava vrijeme i prostor gdje je djelovao sv. Nikola unaprijed veseleći se mlađoj publici kojoj je sv. Nikola uzor i ideal življenja.

Na kraju promocije splitski književnik Jure Papić zahvalio se svima prisutnima i podijelio zahvalnice svima koji su doprinijeli izdavanju i promociji ove knjige nadajući se sretan još jednoj promociji u gradu na Neretvi.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.