predstavljanje knjige

Vladimir Šeks u Mostaru

Kultura / Knjige | 29. 11. 2016. u 08:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladimir Šeks će u srijedu, 30. studenog u 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu H. S. Kosača u Mostaru, predstaviti knjigu '1991.: Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i domovinski rat'.

Autor naglašava kako njegova sjećanja nisu rezultat osobnih promišljanja, nego se temelje na činjenicama i na dokumentima koji do sada nisu bili dostupni javnosti.

''Bit će izuzetno zanimljivo poslušati i pročitati što o tom vremenu ima reći svjedok i sudionik događanja ključnih za budućnost hrvatske države i hrvatskoga naroda, pa i cijelog ovog prostora'', poručili su organizatori.

Knjigu će, uz autora, predstaviti Bosiljko Mišetić, odvjetnik, nekadašnji ministar pravosuđa RH, savjetnik predsjednika Republike, potpredsjednik Vlade RH i saborski zastupnik. O knjizi će također govoriti dr. sc. Marin Sopta, emigrant, povratnik iz Kanade, bivši državni tajnik zadužen za iseljeništvo u Ministarstvu obnove, razvoja i iseljeništva, suradnik i direktor Hrvatskoga centra za strategijska istraživanja pri Institutu društvenih znanosti »Dr. Ivo Pilar« u Zagrebu.

Knjigu će predstaviti i dr. sc. Ivica Miškulin sa Hrvatskog instituta za povijest i docent na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, kao i dr.sc. Ivo Lučić koji trenutno radi u Hrvatskom institutu za povijest u Zagrebu, izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru te docent na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.

Predstavljanje organizira Hrvatska zajednica Herceg Bosna i Hrvatska kulturna zajednica Troplet.

Kopirati
Drag cursor here to close