Pregled tjedna

Službena neslužbenost. I obrnuto

Kolumna / Kolumne | 26. 06. 2017. u 07:05 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

19.6. – Ponedjeljak

Iako je raspisan službeni natječaj za službeni suvenir Grada Mostara i najavljeno službeno proglašenje pobjednika službeno je poručeno kako odabrani suvenir može biti samo neslužben.

Posljedica je to nepostojanja normalne vlasti u Mostaru. Zamislite kako sve ostalo šteka kad se od jednog suvenira napravi službena neslužbenost.

20.6. – Utorak

Ubio je Internet naše male čaršije. Djelatnica pošte u Kiseljaku vjerojatno je s razlogom sprašila nekoj gospođi sve što joj je sprašila i što je zabilježeno na snimci koja nas je uveseljavala i nabijala klikove.

Ista ta djelatnica je vjerojatno na stotine puta izašla ljudima u susret. No, kamera u nečijoj ruci pretvorila ju je u veliku zvijer. Svakim danom svjedočimo kako u nekakvim uredima i na raznim šalterima sjede ljudi koji to ne zaslužuju. Svakim danom i mi dokazujemo kako nismo baš uredni stajači u redovima i korisnici usluga. Djelatnica je imala loš dan, a gospođa koja ju je iznervirala vjerojatno spada u red onih koji misle da sve mogu.

S druge strane, trebali bi nas brinuti svi oni koje se ne snima, a koji nam deru sve po spisku.

21.6. – Srijeda

Kako je ovo država za odabrane govori i informacija da je jedan Zeničanin uhićen jer je policajcu dao 10 KM. Odabrani svaki dan nešto uzmu i dadnu. Nitko im ne stavlja lisice.

22.6. – Četvrtak

Tri komada rezača za papir, za svakog člana Predsjedništva BiH, plaćena su 1.281 KM, četiri lustera 11.816 KM, tepih i staza 48.418 KM.

To su samo neki od troškova troglavog šefa države. Kao da imamo troduboke proračune u šupljoj državi.

23.6. – Petak

Predizborna sastančenja i donošenja krucijalnih odluka već su krenula. Tako je mostarski SDP raspravljao o nesposobnosti radnika na kolektorima i moždanim udarima, a gradski SDA kako je prioritet u Mostaru novi spomenik poginulima.

Žive nas pokopaše.

24.6. – Subota

Šprdanje s BiH ne prestaje. Ovoga puta regiju, a vjerojatno će i svijet, zadivila je policijska domišljatost maskiranja radara.

Na sve je spremna ova država pa i na blamažu. Samo da otme svom građaninu što više. Uz smiješak.

25.6. – Nedjelja

''Nikakva šteta neće nastati u BiH ako Hrvati i nestanu'', jedan je od komentara na izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o tome kako Hrvatima prijeti sudbina da se iz konstitutivnog naroda pretvore u nacionalnu manjinu.

Tako se slavi različitost ove zemlje. No, brižna regija je zato objavila kako je Kolindi pozlilo.

Kopirati
Drag cursor here to close