Razgovori-pregovori

Udruženja proizvođača namještaja BiH premijeru Vlade FBiH predstavili niz mjera razvoja

Gospodarstvo / Flash | 05. 11. 2013. u 14:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić susreo se danas s predstavnicima Udruženja proizvođača namještaja Bosne i Hercegovine. Oni su informirali premijera o trenutnom stanju u ovoj grani drvne industrije, te predstavili niz mjera kojima bi se, po njihovom viđenju, osigurala značajna podrška daljnjem razvoju ovog sektora, a što bi rezultiralo otvaranjem velikog broja novih radnih mjesta.

Među predloženim mjerama su i izjednačavanje stope doprinosa na plaće sa stopom koja se primjenjuje u industriji tekstila, obuće i kože, te omogućavanje plaćanja oblovine na razdoblje od 90 dana, koliko iznosi odgoda plaćanja u susjednim zemljama.

Premijer Nikšić istaknuo je kako ova industrijska grana može i treba biti strateška grana privrede u Federaciji BiH, te će se o predloženim mjerama Vlada Federacije BiH očitovati u najskorije vrijeme.

"Radi se o vrlo kvalitetnim i konkretnim prijedlozima i spreman sam pružiti podršku njihovoj što je moguće bržoj provedbi. Također ćemo, zajedno s predstavnicima Udruženja, tražiti od vlada svih županija u Federaciji BiH da se prijedlozi koji se odnose na plaćanje nabavke oblovine što prije razmotre kako bi se pronašlo optimalno rješenje kada je u pitanju nabavka sirovine koja se koristi za proizvodnju namještaja", poručio je Nikšić, navedeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close