Željka Cvijanović

Rusi će isplatiti novac kad bh. organi izvrše svoje obaveze

Gospodarstvo / Flash | 05. 05. 2017. u 12:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijerka Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je danas u Banja Luci da ne zna kada entiteti mogu očekivati novac od klirinškog duga Rusije Bosni i Hercegovini, jer to je aktivnost koja ovisi od bh.organa.

''Kada sporazum prođe oba doma parlamenta BiH, aktivnosti u Predsjedništvu BiH i završi se sva druga formalnopravna procedura, ruska strana će novac staviti na raspolaganje u roku od 45 dana'', rekla je Cvijanović novinarima.

Komentirajući podatake APIF-a da su prihodi gopodarstva RS-a u 2016., za 14 posto manji nego 2015.godine, entitetska premijerka je istaknula da se mora rasteretiti i ojačati gospodarski sektor, ali i uvesti više reda kroz pojačan rad kontrolnih organa.

''Očito da postoji problem likvidnosti u privredi i određena opterećenja'', dodala je navodeći da se na smanjenju nekih parafiskalnih nameta i radi, što je predviđeno i kroz Reformsku agendu, koja je u zastoju, ali ne zbog RS-a, već institucija BiH.

Kada su u pitanju problemi u Robnim rezervama RS-a, koje grcaju u gubicima, a bila im je nekoliko dana isključena i struja u objektu u Banjoj Luci, Cvijanović je ponovila da će to javno poduzeće biti transformirano, jer „sadašnji nije odgovarajući“.

Ponovila je da smatra da je ponuda "Israeli investment group" za kupovinu Rudnika željezne rude "Ljubija" Prijedor dobra, imajući u vidu ponuđeneu cijenu, ali je izrazila strah da se sve ne pretvori u politikanstvo, zbog čega je izrazila nadu da će poslanici parlamenta RS-a prepoznati da se radi o dobrom poslu za RS.

Kopirati
Drag cursor here to close