Greška sa upravljačem

Mercedes povlači 10.500 primjeraka sa tržišta SAD

AutoMoto / Testovi | 13. 10. 2014. u 15:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mercedes je objavio da povlači 10.500 primjeraka C klase sa američkog tržišta zbog mogućeg problema sa upravljačem. Početak prodaje nove C klase na veoma važnom tržištu Sjedinjenih Država, bit će usporen kako bi Mercedes na vanrednom pregledu ispitao ispravnost vozila namijenjenih kupcima u toj državi.

Nakon što je na nekoliko primjeraka ovog modela koji su prodati u Europi uočeno škripanje upravljača i problem sa okretanjem volana, njemačka kompanija odlučila je da povuče 10.500 automobila koji su proizvedeni u SAD i predviđeni za prodaju, ili su već isporučeni vlasnicima, na sjevernoameričkom tržištu, prenosi B92.

Kako je priopćeno iz Mercedesa, očekuje se da su primjerci koji su izašli iz pogona u Alabami ispravni, ali je menadžment ipak odlučio da se oni pregledaju iz predostrožnosti.

Mercedes je o mogućem problemu već obavijestio američku Nacionalnu agenciju za sigurnost prometa (NHTSA) i poduzeo korake da se o tome informiraju vlasnici spornih vozila.

Za sada nije objavljeno da li će opoziv biti proglašen i na drugim tržištima, van SAD. Novi Mercedes C klase predstavljen je u Sjedinjenim Državama krajem kolovoza, a u rujnu je prodato 6.285 automobila.

Kopirati
Drag cursor here to close