Humane svrhe

Pjevač dizajnirao novi Opelov model Adam

AutoMoto / Testovi | 09. 10. 2014. u 15:11 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati kanadski rocker Bryan Adams dizajnirao je u suradnji sa Opelom ograničenu seriju modela ADAM. Kupcima će biti ponuđeno samo sedam primjeraka Adamsovog ADAM-a, a prihod od prodaje ide u dobrotvorne svrhe.

Bryan Adams je "obukao" mali Opelov lifestyle model u maskirnu uniformu, a prodaja automobila iz ove jedinstvene serije održat će se putem aukcije na najvećem njemačkom portalu posvećenom dobrotvornim aukcijama, United Charity.

Ponude zainteresiranih kupaca će se primati do 21. studenog, a prihod je namijenjen fondaciji Bryana Adamsa, navodi B92.

Osnovana 2006. godine, Adamsova humanitarna organizacija radi na poboljšanju života ljudi širom svijeta. Ova fondacija ima za cilj zaštitu ugroženih ili obespravljenih pojedinaca u društvu i stavlja naročit naglasak na unapređenje obrazovanja i pružanje mogućnosti školovanja djeci i mladima širom svijeta.

Opel ADAM koji je dizajnirao Bryan Adams opremljen je 1.4 litarskim benzinskim motorom sa 100 ks i Start/Stop tehnologijom. Enterijer je od crne kože, a oprema uključuje i automatski klima uređaj, grijače sjedišta vozača i suvozača, kožni upravljač, IntelliLink info-zabavni sistem sa sedmoinčnim ekranom osjetljivim na dodir, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close