Iz Volkswagena

Golf sa 'novim' izgledom

AutoMoto / Testovi | 05. 11. 2013. u 16:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz najveće njemačke automobilske kompanije stižu stidljive najave o stilskim promjenama na budućim modelima ovog proizvođača. Ipak, poznavajući praksu Volkswagena, ne treba očekivati dramatično drugačiji dizajn automobila.

Kada se kaže "evolutivni dizajn", većina ljubitelja automobila pomisli na Volkswagen. Ovaj proizvođač postao je poznat po diskretnim stilskim razlikama između starih i novih generacija svojih modela.

Dizajn Volkswagenovih automobila opisuje se kao konzervativan, ali mnogi baš zbog toga i kupuju modele ove marke. Zbog svega navedenog, svaka informacija o promjenama u stilskom pristupu kod Volkswagena izaziva pažnju automobilske javnosti.

Kako prenosi 'Autocar', pozivajući se na izvor iz njemačke kompanije, njemački proizvođač sprema nešto novo kada je o dizajnu riječ. Novi dizajnerski jezik je u pripremi, ali Volkswagen ne bi bio to što jeste kada ne bi zadržao neke aktualne stilske karakteristike, kao što je snažna vizualna povezanost farova i maske hladnjaka.

Isti izvor navodi da će prvi model na kome ćemo videti nove dizajnerske elemente biti produkcijska verzija koncepta Golf Sportsvan koji je predstavljen na auto-salonu u Frankfurtu. Iako će cinici reći da koncept budućeg Golfa Plus ne donosi ništa novo u pogledu dizajna, opet se vraćamo na priču o "evolutivnom dizajnu".

U Volkswagenu kažu da će se, za razliku od Golfa 7, maska hladnjaka na svim budućim modelima izvijati na svojim krajevima unazad prema farovima. Druge promjene, ako ih bude, još uvijek su tajna.

Koliko će se Volkswagen usuditi da izmijeni prepoznatljivu vanjsku liniju svojih modela, saznat ćemo već na sajmu automobila u Ženevi, u ožujku 2014, kada se očekuje premijera nove generacje modela Golf Plus.

Kopirati
Drag cursor here to close