Audi priprema Q8
Novi SUV
OBJAVA: Subota, 24. prosinca 2016. 12:55
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: S.S.
Audi Q8
0

Iako je sličan pristup primjenjen i kod BMW-a X6 i Mercedesa GLE Coupe, Audi najavljuje da će u odnosu na ta dva modela Q8 biti za nijansu veći, luksuzniji, ali i skuplji.

Audi je objavio dizajnerske skice koncepta novog SUV modela koji će se na tržištu suprotstaviti BMW-u X6 i Mercedesu GLE Coupe.

Coupe crossover modeli sve su popularniji, naročito kod kupaca luksuznih automobilskih marki, pa ne čudi što je Audi odlučio da se pridruži svojim najvećim rivalima koji već imaju više takvih vozila u svom proizvodnom programu.

U toj kompaniji kažu da će budući Q8, zajedno sa limuzinom A8, predstavljati sam vrh ponude Audija. Njemački proizvođač ovaj model opisuje kao kombinaciju klasičnog SUV automobila i sportskog coupea, prenosi B92.

Iako je sličan pristup primjenjen i kod BMW-a X6 i Mercedesa GLE Coupe, Audi najavljuje da će u odnosu na ta dva modela Q8 biti za nijansu veći, luksuzniji, ali i skuplji.

Sudeći prema E-tron oznaci na prednjem braniku, koncept će imati električni pogon, dok će produkcijski model u ponudi imati i konvencionalne benzinske i dizel motore, uključujući V6 i V8 jedinice.

Očekuje se da će budući SQ8 ispod haube imati 4.0 V8, preuzet iz modela SQ7, a spekulira se i o mogućoj RS Q8 varijanti sa bi-turbo V8 benzincem koji bi razvijao oko 600 KS.

Premijera koncepta zakazana je za početak siječnja 2017. i auto-salon u Detroitu, kada će biti poznati više detalja o Audiju Q8.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.