Znala da će se koristiti za terorizam

Predložen pritvor za osumnjičenu za financiranje muža i ostalih članova ISIL-a

Osumnjičena je znala da će se novac koji šalje mužu koristiti za financiranje terorističkih aktivnosti
Vijesti / Terorizam | 13. 05. 2021. u 10:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Tužiteljstva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenu Senu Hamzabegović, rođenu 1960. godine u Tuzli, državljanku BiH i Švicarske Konfederacije.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa SIPA-om i partnerskim institucijama u BiH i inozemstvu, provodi istragu tokom koje su prikupljeni dokazi da je osumnjičena, u više navrata, u periodu od 2013. do 2018. godine, sudjelovala u prikupljanju i pružanju financijske pomoći za državljane Bosne i Hercegovine koji su boravili na stranim ratištima Sirije i Iraka, iako je znala da se navedene osobe bore na strani oružanih formacija takozvanog “ISIL-a”, uključujući formacije “Jahbet Al Nusra”, „Al Nusrah Front” i druge formacije, a koje su od Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda proglašene terorističkim organizacijama.

Prikupljeni su dokazi da je osumnjičena u nekoliko navrata, svome suprugu koji je bio visokopozicionirani pripadnik “ISIL-a” i koji se još uvijek nalazi u bjekstvu, prosljeđivala novac, iako je znala da će navedeni novac biti korišten za financiranje terorističkih skupina i njihovih aktivnosti.

Također, prikupljeni su dokazi da je osumnjičena, osobno, boravila na području Sirije, te je bila u kontaktu s državljanima BiH na tom području i znala u koje svrhe se koristi novac koji je prosljeđivala.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenu upućen je prema Sudu BiH koji je danas zakazao ročište povodom prijedloga Tužiteljstva BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close