Vlada RS

Oštrije kazne za terorizam

Srpska pooštrava kazne
Vijesti / Terorizam | 17. 12. 2020. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske utvrdila je danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakonika Republike Srpske, kojim su propisane su nove kazne, a kojim se pooštrava i dio već postojećih.

U priopćenju Vlade RS se pojašnjava da su osnovne razlike Prijedloga u odnosu na Nacrt krivičnog zakonika Republike Srpske rezultat opravdanih i prihvaćenih primjedaba i sugestija koje su iznesene na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, tijekom javne rasprave te koje su dostavljene u pisanoj formi Ministarstvu pravde.
 
"Shodno tome, propisane su nove kazne, kazna doživotnog zatvora za najteža krivična djela i najteže oblike krivičnih djela, kao i kazna oduzimanja vozačke dozvole. Povećani su rokovi zastarjelosti krivičnog gonjenja te rokovi zastarjelosti izvršenja kazne", pojašnjeno je u priopćenju.
 
Kako se dodaje, povećane su minimalne kazne zatvora kod kaznenih djela trgovina djecom, zloupotreba povjerenja i terorizma, pišu Nezavisne novine.
 
Izvršeno je usklađivanje s GREKO preporukama za kaznena djela korupcije.
 
Vlada Republike Srpske održala je danas, u Banja Luci, 101. sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.
 
Na današnjoj sjednici, Vlada Srpske je utvrdila Prijedlog zakona o protugradnoj zaštiti.
 
Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu.
 
Kako se dodaje, predložene si i izmjene i dopune Zakona o stočarstvu imaju za cilj preciznije definiranje ciljeva razvoja stočarske proizvodnje u Republici Srpskoj, a koji se odnose na primjenu informatičkih tehnologija i organske stočarske proizvodnje.
Također, pojednostavljene su procedure za proizvodnju genetskog materijala, kao i procedure koje se odnose na organiziranje uzgoja u realnom sektoru, te uvozu genetskog materijala.
 
Vlada Republike Srpske prihvatila je Informaciju o dodjeljivanju brojčanih oznaka (šifara) korisnicima budžeta općina/gradova radi uvođenja trezorskog sistema poslovanja u domove zdravlja Republike Srpske. Zaduženo je Ministarstvo financija da u Rješenju o brojčanim oznakama (šiframa) korisnika budžeta općina/gradova za 2021. godinu dodijeli brojčane oznake (šifre) svim domovima zdravlja.
 
U priopćenju se dodaje da su zadužena su Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo financija da nastave s aktivnostima u svrhu uspostavljanja funkcioniranja trezorskog sustava poslovanja u javnim zdravstvenim ustanovama.
                                

Kopirati
Drag cursor here to close