Šuškanja

Institucije nemaju informacije o mogućem terorističkom napadu u Trebinju

Mektić je kazao da je informaciju o sigurnosnoj situaciji u tom gradu dobio od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije, Agencije za koordinaciju policijskih tijela, Službe za odnose sa strancima i Obavještajno-sigurnosne služb
Vijesti / Terorizam | 25. 10. 2017. u 11:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nadležne institucije Bosne i Hercegovine ne raspolažu informacijama da u Trebinju borave osobe povezane s ekstremističkim pokretima niti da u tom gradu postoje terorističke prijetnje ili organizacije koje bi predstavljale opasnost po sigurnost BiH'', potvrdio je danas ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

On je na taj način odgovorio na pitanje zastupnice Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandre Pandurević, postavljeno na sjednici, a s ciljem da se umire građani Trebinja jer je objavljeno da se košarkaški kamp u tom gradu neće održati zbog terorističkih prijetnji.

Mektić je kazao da je informaciju o sigurnosnoj situaciji u tom gradu dobio od Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije, Agencije za koordinaciju policijskih tijela, Službe za odnose sa strancima i Obavještajno-sigurnosne službe (OSA).

Zastupnik SDP-a BiH Saša Magazinović, pozivajući se na ekspoze predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, pitao je dokle se došlo s formiranjem Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Zvizdić je odgovorio kako je tijekom ovog mandata unaprijeđena saradnja među policijskim i sigurnosnim agencijama.

''Također, sigurnost u BiH je unaprijeđena zbog čega u tom smislu imamo stabilnu situaciju. Dvije godine nije bilo incidenta koji bi bio okarakteriziran kao terorizam ili kao prijetnja po nacionalnu sigurnost'', potvrdio je Zvizdić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close