Vatreni uoči Ukrajine

Čačić: Nemamo prava na alibi

Vijesti / Terorizam | 20. 03. 2017. u 10:40 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Ukrajinci su u jako dobrom raspoloženju po dolasku Ševčenka i drugi su na tablici bez poraza. Međutim, Hrvatska nikada i protiv nikoga nema pravo tražiti alibi, pogotovo zato što nakon dvije godine igramo pred svojim navijačima”, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić uoči okupljanja pred kvalifikacijski ogled s Ukrajinom 24. ožujka na Maksimiru te za prijateljski ogled s Estonijom u Tallinnu četiri dana poslije.

U pretprodaji ulaznica za utakmicu s Ukrajinom rasprodane su istočna i zapadna tribina te u redovnoj prodaji ostaju ulaznice za sjevernu tribinu.

“Želimo demantirati bučnu manjinu koja govori o bojkotu i tvrdi da se hrvatsku reprezentaciju ne voli. Ja kao izbornik nigdje u Hrvatskoj nisam doživio nikakvu nelagodnost, a hrvatska reprezentacija je puno više nego što misle neki pojedinci koji vole trovati”, istaknuo je Čačić.

Uoči okupljanja izbornik je ostao bez Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka. Iako nema pravo nastupa zbog isključenja protiv Islanda, Ivan Perišić bit će sa suigračima.

“Neću slati nove pozive, imamo dovoljno dobrih igrača koji mogu zamijeniti svu trojicu, igrače koji su pokazali da mogu odgovoriti zahtjevima reprezentacije”, rekao je Čačić pa odgovorio hoće li razmotriti mogućnost povratka Darija Srne ako Vrsaljko bude duže vremena izvan stroja...

“Srna se po mom mišljenju prerano oprostio, igra na razini koja bi nam bila od koristi, ali o novim igračima možemo razmišljati nakon ove reprezentativne akcije.”

Izbornik je potvrdio kako u Estoniju neće putovati reprezentativci koje očekuju borbe za titule u domaćim natjecanjima i europskim kupovima.

“Pašalić i Andrijašević dobili su pretpozive jer zaista igraju dobro, ali to ne znači da pozvani igraju lošije. Odluka je bila vratiti Leškovića u krug reprezentacije s obzirom da je već bio reprezentativac te jako dobro pozna svlačionicu.”

“Lovrenu nisam zatvorio vrata, a sada nije pozvan jer nema dovoljnu minutažu i ima probleme s koljenom. Pjaca se razvija kako treba, strašno je potentan i siguran sam da će uspjeti”, zaključio je hrvatski izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close