Izašao iz zatvora

Bilal Bosnić slobodan čovjek

"Završio je kaznu koja mu je izrečena od sedam godina zatvora i to do zadnje minute. On je sada slobodan čovjek. Ne znam čime će se baviti i ne bih o tome govorio, jer je to iznošenje privatnosti klijenta", napominje Lozo.
Vijesti / Terorizam | 03. 09. 2021. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vođa vehabija iz Bužima Husein Bilal Bosnić izašao je iz zatvora u Vojkovićima gdje je služio kaznu od sedam godina na koju ga je osudio Sud BiH zbog poticanja na terorizam.

Bosnićev odvjetnik Adil Lozo pojasnio je za portal "Avaza", da se nakon izlaska iz zatvora čuo telefonom s Bosnićem te da mu je on kao branitelj savjetovao, zapravo zabranio, da daje izjave za medije niti da se oglašava na bilo koji način.

Zabranjeno davanje izjava 

"Ja sam mu zabranio da daje izjave, on neće komunicirati s ljudima iz sredstava javnog informiranja iz razloga što dolazi do zbunjivanja javnosti. Ono što vi objavite, ljudi često ne razumiju o čemu se radi, tako da se izaziva jedno stanje koje nije poželjno. Općenito i za javnost i za mog branjenika nije poželjno da daje izjave za medije. Ja ću obaviti s njim konzultacije i mislim da će to tako biti. Temelj za njegov krivični progon bilo je sudjelovanje u jednoj emisiji. Nije dobio dogovorena pitanja. Voditelj mu je postavljao druga pitanja i tako ga je uvukao u problem, od tada je krenula kampanja protiv njega. To se više neće dogoditi", kazao je Lozo. 

Dodao je da se čuo s Bosnićem.

"Završio je kaznu koja mu je izrečena od sedam godina zatvora i to do zadnje minute. On je sada slobodan čovjek. Ne znam čime će se baviti i ne bih o tome govorio, jer je to iznošenje privatnosti klijenta", napominje Lozo.

Zadovoljan zatvorom 

Bosnić je Lozi kazao da mu je bilo dobro u zatvoru u Vojkovićima.

"Korektni su bili prema njemu. Sve je bilo na nivou. On je zadovoljan, osjeća se dobro. Mogao je u zatvoru obavljati svoje vjerske dužnosti. Što se tiče državnog zatvora sve je stavljeno na nivo i lijepo uređeno za razliku od Zenice", kazao je odvjetnik.

Ranije je direktor zatvora u kojemu je Bosnić služio kaznu Siniša Perković rekao da je on izašao u petak u 9:00 sati te da se za vrijeme služenja kazne pristojno vladao.

Perković je razjasnio da je Bosnić izdržao punu kaznu te da nije pušten uvjetno niti po nekom drugom osnovu.

Podsjećamo da je Bosniću 2016. potvrđena presuda kojom je osuđen na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i poticanja na terorizam te organiziranja terorističkih grupa.

Kopirati
Drag cursor here to close