Kekiću tri godine

24 osobe iz BiH osuđene zbog ratovanja za Islamsku državu

Kekić je proglašen krivim da je 20. ožujka 2015. godine s ciljem pridruživanja stranoj paravojnoj formaciji otputovao u Tursku, a zatim neutvrđenog dana u Siriju
Vijesti / Terorizam | 23. 03. 2018. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trećestupanjsko vijeće Državnog suda osudilo je Osmana Abdulaziza Kekića na tri godine zatvora zbog pridruživanja stranim paravojnim formacijama na području Sirije, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kekić je proglašen krivim da je 20. ožujka 2015. godine s ciljem pridruživanja stranoj paravojnoj formaciji otputovao u Tursku, a zatim neutvrđenog dana u Siriju, gdje se priključio jedinici Enver Alwaki, koja djeluje pri Islamskoj državi i ostaje do 2. listopada te godine.

Prvostupanjskom presudom, Kekić je oslobođen optužbe, ali je Apelacijsko vijeće uvažilo žalbu Tužiteljstva i ponovno mu se sudilo, nakon čega je osuđen na dvije godine zatvora. Trećestupanjsko vijeće potvrdilo je osuđujuću presudu, ali je kaznu povećalo na tri godine zatvora.

''Tužiteljstvo BiH je zadovoljno osuđujućom presudom Kekiću te ističemo kako je do danas za protuzakonito formiranje ili pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama, Tužiteljstvo BiH optužilo 24 osobe te da nije bilo oslobađajućih presuda za ova krivična djela i svi optuženi su proglašeni krivim'', priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kako prenosi BIRN, na ovu presudu ne postoji mogućnost žalbe.

Kopirati
Drag cursor here to close