Kakav će biti režim?

Moskva će strane novinare akreditirati ovisno o 'ponašanju' zapadnih medija

Novinari iz zemalja koje Rusija naziva neprijateljskim nisu dobili akreditacije za Međunarodni gospodarski forum koji se održava u Sankt-Peterburgu.
Vijesti / Svijet | 17. 06. 2023. u 14:33 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Rusija će prilikom dodjele akreditacija za medijske djelatnike iz zapadnih zemalja na većim forumima u Rusiji uzeti u obzir 'ponašanje' njihovih medija i odnos prema ruskim novinarima u inozemstvu", objavila je državna novinska agencija TASS, citirajući Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja - prenosi Hina.

Novinari iz zemalja koje Rusija naziva neprijateljskim nisu dobili akreditacije za Međunarodni gospodarski forum koji se održava u Sankt-Peterburgu.

"Dodjele akreditacija će ovisiti i o tretmanu ruskih novinara u neprijateljskim zemljama"

Peskov je na pitanje hoće li Moskva dopustiti zapadnim novinarima da prisustvuju forumima u Rusiji ubuduće rekao: "Hajdemo vidjeti kakav će biti režim, kako će se strani mediji ponašati."

Glasnogovornik Kremlja je dodao da će pitanje dodjele akreditacija također ovisiti o tretmanu ruskih novinara u "neprijateljskim" zemljama.

Moskva koristi taj izraz za države koje su uvele sankcije zbog onoga što Kremlj naziva "posebnom vojnom operacijom" u Ukrajini. "Sve će ovisiti o odnosu prema našim novinarima u stranim, neprijateljskim zemljama", citirala je Peskova agencija TASS.

"Business as usual se više neće događati. Bit ćemo spremni primiti zapadne novinare, no nećemo tolerirati takav tretman naših novinara u inozemstvu", kazao je Peskov.

Kopirati
Drag cursor here to close