Njemačka

Merkel: Mirne duše…

Kancelarka Merkel uspješno je vodila Njemačku kroz niz kriza…
Vijesti / Svijet | 30. 10. 2021. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je zadovoljna tajmingom odlaska s političke scene nakon 16 godina na čelu države i da se sada raduje što će posvetiti vreme stvarima koje je morala zanemariti tijekom mandata, prenosi Tanjug.

Merkel je rekla da želi "možda malo putovati ili čitati, ili jednostavno uživati u slobodnom vremenu znajući da se u sljedećih 20 minuta ne može dogoditi nikakav iznenadni preokret", objavio je tjednik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kancelarka Merkel uspješno je vodila Njemačku kroz niz kriza, uključujući globalnu financijsku krizu, migrantsku krizu i pandemiju koronavirusa.

"Mirne duše mogu reći da je ispravno da netko drugi preuzme dužnosti kancelara'', rekla je Merkel.

U Njemačkoj su prošlog mjeseca održani nacionalni izbori, a Socijaldemokrate, Zeleni i Slobodne demokrate trenutno pregovaraju o formiranju koalicijske vlade.

Ove tri stranke objavile su ranije ovog mjeseca da imaju za cilj da sljedećeg kancelara imenuju do početka prosinca.

Odlazeći vicekancelar Olaf Scholz, čiji su socijaldemokrati lijevog centra "za dlaku" pobijedili na izborima, čini se da ima najveće šanse da naslijedi Merkel.

Merkela (67) je rekla da osjeća zahvalnost što je služila naciji i da sa zadovoljstvom gleda na ''dug, a u nekim slučajevima i kompliciran period'' svog političkog angažiranja.

"Možda će kasnije stići i malo melankolije", zaključila je kancelarka na odlasku.

Kopirati
Drag cursor here to close