Raketama Neptun

Evakuirani mornari sa pogođene ruske krstarice, težak udarac za Putina

Vijesti / Svijet | 14. 04. 2022. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinske vlasti kažu kako su raketama napali i oštetili ruski ratni brod u Crnom moru.

''Projektili Neptun koji čuvaju Crno more nanijeli su vrlo ozbiljnu štetu ruskom brodu. Slava Ukrajini!'', napisao je na društvenim mrežama guverner grada Odese Maksim Marčenko.

Ranije su ukrajinski mediji javili da je u Crnom moru napadnuta ruska krstarica. 

Ukrajinski izvor je za Sky News rekao da je brod u plamenu i da mu drugi ruski brodovi pristižu u pomoć.

Brod se nalazi oko 25 nautičkih milja od Zmijskog otoka, južno od Odese, rekao je izvor.

Nadopuna vijesti:

Svi ruski mornari evakuirani su s krstarice Moskva, glavnog ratnog broda ruske crnomorske flote, nakon eksplozije streljiva uzrokovanog požarom, objavili su ruski prorežimski mediji Tass i RIA, pozivajući se na rusko Ministarstvo obrane.

Rusi tvrde da je brod Moskva teško oštećen u incidentu te da se uzrok požara istražuje. Rusi nisu objavili nikakve brojke žrtava na brodu

No, nekoliko sati ranije, ukrajinski dužnosnik ustvrdio je da je ruski ratni brod pogođen krstarećim projektilima ispaljenima iz Ukrajine.

Zbog velikih oluja nad Crnim morem koje su onemogućile satelitsko snimanje, CNN nije mogao potrvrditi da je brod pogođen kao ni njegovo trenutno stanje, ali analitičari kažu da požar na takvom brodu može dovesti do katastrofalne eksplozije koja ga može potopiti.

Što god je uzrokovalo požar, analitičari kažu da se radi o strašnom udarcu u samo srce ne samo ruske mornarice, nego i nacionalnog ponosa.

Navode da je to usporedivo s američkim gubitkom oklopnjače tijekom Drugog svjetskog rata ili nosačem zrakoplova u modernom vremenu, prenosi Index.

Kopirati
Drag cursor here to close