Gost komentator Goran Sudar

Bljesak podcast: Napadom na Ukrajinu, Rusija gurnula svijet na rub ponora

U podcast emisiji Vikend portala Bljesak.info, gostovao je Goran Sudar novinar Večernjeg lista. Komentirali smo potez Putina, napad na Ukrajinu, reakcijama Zapada i ono što nam u predstojećim danima nosi ovaj ratni sukob.
Vijesti / Svijet | 26. 02. 2022. u 01:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kraju drugog dana agresije Rusije na Ukrajinu, dok su trajale borbe za Kijev, razgovarali smo u podcast emisiji Vikend portala Bljesak.info, o Putinu, Ukrajini, NATO-u i svemu onome što nam u predstojećim danima nosi ovaj ratni sukob.

Gost je bio Goran Sudar, kolega novinar Večernjeg lista koji godinama prati razvoj i modernizaciju kako ruske vojske tako i naoružanja zapadnih sila. Goran je kako kroz posao, tako i kroz hobi, usko vezan za povijest i tehnički razvoj vojnog zrakoplovstva, od njegovog samog postanka pa do modernih zrakoplova.

U dosta dugom razgovoru koji smo vodili u petak navečer analizirali smo početak agresije Rusije na Ukrajinu, načinu i doktrini koja je korištena od strane napadača, kao i izostanku djelotvornog odgovora branitelja. Tek su krajem drugog dana iz mnoštva informacija upitne vjerodostojnosti počele dolaziti vijesti o pregrupiranju branitelja i poteškoćama na koje nailazi vojska Rusije u svome napredovanju prema unutrašnjosti Ukrajine.

Govorili smo o povijesti sličnih sukoba iz prošlosti, a komentirali smo i ruske vojne avanture u Gruziji, Čečeniji i pretenzije prema bivšoj Jugoslaviji iz 1948. godine kao i malo poznatu činjenicu da je tih godina naša bivša država bila na pragu NATO saveza.

Ostaje nam nadati se kako će ovaj rat što prije završiti i da neće kulminirati, a što nam se svima u suprotnom može dogoditi poslušajte u audio prilogu emisije.

Potresne fotografije iz Ukrajine

Kopirati
Drag cursor here to close