Skupština

Sjest će nakon pet mjeseci - Zakazali sedmu sjednicu a nisu završili ni šestu!

Kako točka nije skinuta s dnevnog reda, rečeno je kako će se izvješće razmatrati za nekoliko dana, ali se to nikada nije dogodilo.
Vijesti / Politika | 28. 09. 2023. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pet mjeseci zakazana je sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije.

Na dnevnom redu sedme redovite sjednice naći će se po skraćenom postupku Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj potpori obiteljima s djecom HNŽ te Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ.

Pored toga, zastupnici koji su skoro zaboravili kako izgleda zasjedanje, raspravljat će o Prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti na Prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Čapljina, Prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Pravila Narodne knjižnice HNŽ, te o Prijedlogu Odluke o davanju suglasnosti na Statut Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Izmjenama statuta spomenutog Zavoda, kako je navedeno, usklađuje se organizacija i poslovanje Zavoda za javno zdravstvo HNK sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i propisima donesenim na temelju ovog zakona.

Zanimljivo je da sjednica održana 27. travnja u biti nije ni završena kada se vodila polemika oko toga treba li s dnevnog reda skinuti točku o Financijskom planu županijskog Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Budući da je tadašnjoj vršiteljici dužnosti direktorice Zavoda Ani Vidačak istekao mandat, zastupnik HDZ-a 1990 Ivan Odak tražio je da izvješće predstavi predsjednica Upravnog odbora ili da se točka briše iz dnevnog reda.

Kako točka nije skinuta s dnevnog reda, rečeno je kako će se izvješće razmatrati za nekoliko dana, ali se to nikada nije dogodilo.

Na toj je sjednici zamjenik predsjedatelja Skupštine, Tomislav Martinović, obavijestio zastupnike da je prijedlog Kolegija Skupštine Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na izmjene i dopune financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2023. godinu odgodi rasprava, ''jer ne postoji mogućnost da navedenu točku dnevnog reda obrazloži predsjednik upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja, te se  rasprava navedene točke odgađa za nastavak sjednice koji će biti naknadno dogovoren''.

Kopirati
Drag cursor here to close