Reagiranje

Radončić: Milanović definitivno gura prst u oko Bošnjacima

''Milanović treba preispitati svoju odluku i odustati od dolaska u našu zemlju, jer će time dodatno doprinijeti pogoršanju ionako delikatnih bošnjačko-hrvatskih odnosa''
Vijesti / Politika | 04. 04. 2022. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najava predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da 'povodom 30. obljetnice ustrojavanja dolazi u BiH na postrojavanje HVO-a', današnjeg 1. pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, gdje će uručiti i nekoliko odlikovanja, predstavlja nepotreban udar na suverenitet međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine'' - priopćio je SBB u ponedjeljak 4. travnja.

U priopćenju za javnost navode i da ''takvi zabrinjavajući potezi, da predsjednik jedne suverene države ima namjeru postrojavati vojsku druge suverene države, s krajnje sumnjivim intencijama, pokazatelj su da Zoran Milanović ne poštuje našu državu, njene institucije, a ni građane Bosne i Hercegovine.''

Dodaju i da Milanovićevi populistički potezi mogu imati štetne posljedice po odnose Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te da su suprotni su standardima u međudržavnim i diplomatskim odnosima.

''Dolaskom na postrojavanje HVO-a u u Mostaru, za koji je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da je sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem etničkog čišćenja dijelova BiH od nehrvata, Milanović definitivno gura prst u oko Bošnjacima, kao najbrojnijem narodu, ali i najvećoj žrtvi genocida i ratnih zvjerstava višestruke agresije na BiH.

Stoga Milanović treba preispitati svoju odluku i odustati od dolaska u našu zemlju, jer će time dodatno doprinijeti pogoršanju ionako delikatnih bošnjačko-hrvatskih odnosa'', zaključio je SBB na kraju.

Kopirati
Drag cursor here to close