Sastanak oporbe

Radončić: Znamo da je netko oborio Aprilski paket

''Znamo da je netko oborio Aprilski paket, za kojim danas svi žalimo, s jednim glasom više u Parlamentu. Da je taj netko dobio izbore govoreći 100 posto BiH, pa kad je završen njegov mandat nigdje nije bilo BiH, a RS je 100 posto ojačana''
Vijesti / Politika | 29. 10. 2021. u 13:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon sastanka oporbenih lidera iz Federacije Bosne i Hercegovine u rezidenciji američkog veleposlanika u BiH Erica Nelsona, medijima se obratio i lider SBB Fahrudin Radončić.

''Moram reći da je veoma važno da su Washington i Bruxelles veoma jedinstveni i da će pomoći ovoj zemlji da izađe iz stanja jedna užasno delikatne situacije. Današnji pregovori su bili veoma otvoreni, svi mi smo rekli šta mislimo. Jasno je, na moju žalost otpao indirektan izbor člana Predsjedništva i da se radi o idejama gdje se brišu etnički prefiksi'', kazao je Radončić, prenosi N1

Radončić je dodao da ne želi govoriti o detaljima razgovora.

''Ne bih govorio o detaljima razgovora, mogu reći ono što je odgovornost oporbe da i mi pomognemo da se dođe do takvih rješenja. Ja osobno mislim da je to dobro i korektna pozicija. Znamo da je netko oborio Aprilski paket, za kojim danas svi žalimo, s jednim glasom više u Parlamentu. Da je taj netko dobio izbore govoreći 100 posto BiH, pa kad je završen njegov mandat nigdje nije bilo BiH, a RS je 100 posto ojačana''.

Prema jednom od prijedloga, moguće je da Komšić i Čović budu u Predsjedništvu?

''Mislim da je to dobar koncept, da će se predizborne kampanje drugačije voditi, da će pravo imati svi da kažu što žele, da se može kandidirati tko želi. Ne bih ulazio u to rješenje jer je dano na jednoj hipotetičkoj razini. Mi nismo udarna igla, glavni kreatori priče su SDA, HDZ i SNSD koji su je godinama projektovali. Naše je da se kao odgovorna oporba u Parlamentu i u pregovorima ponašamo na način za koji mislimo da je najbolji za građane BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close