Lokalni izbori u BiH

Neovisni kandidati iz Mostara: Od skakača do nogometaša...

Zanimljiva je to skupina pojedinaca koji su se odlučili kandidirati na listopadskim izborima u kojoj se nalaze razni profili, od aktivista i skakača sa Starog Mosta, preko gradske vijećnice, pa sve do bivšeg nogometaša Zrinjskoga.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2024. u 11:12 S.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je već ranije pisao Bljesak.info, na ovjerenim izbornim listama za predstojeće Lokalne izbore u BiH nalazi se i pet neovisnih kandidata iz Mostara.

Riječ je o Mostarcima različitih društvenih i političkih pozadina.

Zanimljiva je to skupina ljudi koji su se odlučili kandidirati na listopadskim izborima u kojoj se nalaze razni profili, od aktivista i skakača sa Starog Mosta, gradske vijećnice, pa sve do bivšeg nogometaša Zrinjskoga.

Na nedavno objavljenoj listi ovjerenih nezavisnih kandidata, među 129 imena nalazi se i pet neovisnih kandidata iz Mostara: Elvis Redžić (redni broj 27), Boška Ćavar (redni broj 68), Žani Buhovac (redni broj 108), Dragan Raguž (redni broj 120) i Dario Petrović (redni broj 122).

Elvis Redžić – Eko

Na listi je pod brojem 27 je Elvis Redžić – Eko, na internetu se mogu pronaći informacije da je aktivist i borac za ljudska prava.

Mostarcima je još poznat i kao skakač sa Starog mosta.

Bio je izabran 2020. godine za predsjednika Gradskog odbora Prve bosanskohercegovačke stranke.

Boška Ćavar

Pod rednim brojem 68 je ime Boške Ćavar, neovisne vijećnice u Gradskom vijeću Grada Mostara.

Nekadašnja je članica Naše stranke, koju je napustila nakon niza medijskih natpisa o njoj u sarajevskim medijima, gdje je vrh stranke nije zaštitio, a potom se čak i ogradio od nje.

Boška je u Mostaru prepoznata i kao glas "običnih" ljudi.

Žani Buhovac

Ime Žanija Buhovca našlo se na 108 mjestu ove liste.

Žani je Otac je petero djece i živi u Jasenici.

Inače bio je i prvi trener Malonogometnog Kluba Zrinjski Mostar, a riječ je o dugogodišnjem treneru, nogometnom i malonogometnom igraču.

Svojevremeno je nastupao i za mostarski Zrinjski.

Dragan Raguž

Dragan Raguž koji se na popisu našao na 120. poziciji otac je 4 odrasle djece i umirovljenik.

Nekadašnji je djelatnik Aluminijskog u kom je proveo punih 38 godina i tvrtke KEŠ, a trenutno živi na Ortiješu.

Dario Petrović

Peti kandidat je Dario Petrović (redni broj 122) magistar računarstva, otac je dvoje djece.

Zaposlen je u Eronetu i živi na Buni.

Rok za podnošenje prijava

Inače rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata ističe danas, objavio je CIK.

Stranke su od 10. lipnja mogle elektronskim putem prijaviti Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) ovjeru koalicija s kojima će izaći na lokalnim izborima raspisanim za 6. listopada, a Komisija će do 25. lipnja izvršiti ovjeru za one koalicije i kandidate koji budu ispunjavali uvjete, nakon čega će javnosti službeno biti poznato koje će stranke i liste neovisnih kandidata zajednički nastupiti na izborima.

Kada su u pitanju kandidacijske liste za izbore, stranke će ih moći podnijeti u roku od 26. lipnja do 8. srpnja.

Do 25. srpnja CIK će obaviti ždrijebanje za utvrđivanje redoslijeda stranaka na glasačkom listiću.

CIKBiH je u obavezi da do 2. kolovoza izvrši konačnu ovjeru listi, dok će do 22. kolovoza kandidacijske liste biti objavljene u službenim glasilima u BiH, te u medijima, prenosi Raport.

Dvije koalicije u Mostaru

Podsjetimo, Demokratska fronta, Narodni evropski savez (NES), Stranka za BiH i Prva mostarska partija potpisali su koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore u Mostaru na kojima će nastupiti pod imenom ''Grade moj -. DF, NES, SBiH i PMP''.

Ranije je predstavljena i koalicija koju je okupila SDA pod nazivom Koalicija za Mostar a koja je na press-konferenciji poručila kako će joj prioritet biti podrška zahtjevima vjerskih zajednica pri čemu se misli na izgradnju centra Mevlana.

Kopirati
Drag cursor here to close