Crna Gora

Milatović: Rekli smo zbogom posljednjem diktatoru u Europi; Đukanović čestitao pobjedniku

''Rekli smo zbogom pogubnom režimu i posljednjem diktatoru u Europi”, rekao je Milatović.
Vijesti / Politika | 02. 04. 2023. u 22:45 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Crna Gora napravila je odlučan korak naprijed, ka europskoj, ljepšoj i pravednijoj državi'', kazao je novoizabrani crnogorski predsjednik Jakov Milatović, javlja Anadolija.

On je, na konferenciji za novinare, rekao da je ovo pobjeda pomirene Crne Gore.

''Večeras je Crna Gora napravila jedan odlučan korak naprijed, rekla presudno zbogom prevaziđenom režimu Mila Đukanovića. Napravila je Crna Gora korak naprijed ka europskoj, ljepšoj, pravednijoj Crnoj Gori“, naveo je Milatović.

Ovo je, kako je naglasio, velika, povijesna pobjeda. Zahvalio je svim građanima koji su izašli i glasali i tako ''dodatno dali legitimitet ovom demokratskom procesu”.

''Večeras ostavljamo prošlost u prošlost. Snažno koračamo u budućnost. Ovo je jedan istorijski dan za sve nas”, poručio je Milatović.

Pozvao je sve da večeras “dostojanstveno slave pobjedu”.

“Nikada nas više neće siromašiti, dijeliti i neće zarobljavati državu kriminalom i korupcijom. Mi smo večeras svi zajedno rekli da Crna Gora ide naprijed, da ide ka bogatstvu, ka zemlji pravde, pomirenja i zajedništva. Ja, kao predsjednik Crne Gore, zajedno sa svima vama ću u narednih pet godina uvesti Crnu Goru u EU”, rekao je Milatović.

Također, dodao je, nikada više iz Crne Gore “neće ići trzavice prema bilo kojoj zemlji Zapadnog Balkana, našim susjedima i komšijama”.

''Crna Gora želi najbolje odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana. Želimo zajedničku slogu i napredak u europskom Zapadnom Balkanu”, naglasio je Milatović.

Žele da se bave, kazao je, temama od životnog značaja.

''Vladavinom prava, ekonomijom i europskim integracijama. To su naša ključna prioriteta. Rekli smo zbogom pogubnom režimu i posljednjem diktatoru u Europi”, rekao je Milatović.

Foto: Anadolija / Đukanović čestitao je Jakovu Milatoviću pobjedu 

Đukanović: Crna Gora je izabrala, ja taj izbor poštujem, čestitam Jakovu Milatoviću

Aktualni predsjednik Crne Gore i kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović čestitao je Jakovu Milatoviću pobjedu na predsjedničkim izborima, javlja Anadolija.

Đukanović je na konferenciji za novinare rekao da je Crna Gora izabrala, i da on poštuje taj sud građana.

On je Milatoviću poželio da bude uspješan predsjednik.

''Jer ako on bude uspješan predsjednik, to znači da i Crna Gora može biti uspješna država“, poručio je Đukanović.

On je zahvalio svim građanima koji su doprinijeli da u Crnoj Gori bude sproveden demokratski i kredibilan izborni proces, koji doprinosi međunarodnom ugledu države.

Đukanović je zahvalio i građanima koji su njemu dali povjerenje, dodajući da svaki glas cijeni.

''Za mene je svaki važan kao planina, jer sačuvati ih nakon 30 godina vlasti nije jednostavno", rekao je Đukanović.

58,9

Kandidat Pokreta Europa sad Jakov Milatović pobijedio je na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, osvojivši u drugom krugu 58,9 posto glasova, pokazuju podaci Centra za demokratsku tranziciju (CDT) na osnovu 100 posto obrađenog uzorka, javlja Anadolija.

Prema podacima CDT-a, za predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) i aktualnog predsjednika države Mila Đukanovića je glasalo 41,1 posto birača.

U drugom krugu predsjedničkih izbora glasalo je oko 383 000 birača, odnosno 70,7 %.

Glasačko pravo na izborima imalo je 542.154 građana.

Kopirati
Drag cursor here to close