Ljetni susret

Dodik otkrio o čemu je razgovarao s Milanovićem na Hvaru

Kako prenosi Facebook grupa Croatian Aircraft Spotters Dodik je na Hvar stigao helikopterom Super Puma H215 Helikopterske jedinice MUP-a Srbije.
Vijesti / Politika | 26. 07. 2023. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider bosanskih Srba Milorad Dodik u utorak je izjavio kako je tijekom susreta s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem održanom ranije tijekom dana "razgovarao o pitanjima bitnim za Republiku Srpsku"

Milanović je Dodika dočekao na Hvaru, kamo je predsjednik RS doputovao helikopterom, a njih dvojica razgovarali su daleko od očiju javnosti. Njihov susret ranije nije bio najavljen ali je izazvao veliku medijsku pozornost u BiH jer se dogodio u trenutku kada tu zemlju potresa teška politička kriza prouzročena upravo Dodikovim pokušajima da uruši ustavni poredak države. Dodik je zbog toga suočen s posvemašnjom političkom izolacijom i s njim se ne sastaje nitko osim mađarskih i srbijanskih dužnosnika te ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Dodik je nakon sastanka s hrvatskim predsjednikom na Twitteru objavio kako je zahvalan Milanoviću na gostoprimstvu. 
Dodao je kako mu je Milanović prenio da podržava dogovor legitimnih političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH koji osigurava njihovu ravnopravnost sukladno Daytonskom sporazumu.
 
Kako prenosi Facebook grupa Croatian Aircraft Spotters Dodik je na Hvar stigao helikopterom Super Puma H215 Helikopterske jedinice MUP-a Srbije.
Kopirati
Drag cursor here to close