Kaže kolegij

Dom naroda BiH: Sjednica početkom svibnja, izbori čekaju procjenu uvjeta

U okviru točke dnevnog reda tekuća pitanja, članovi Kolegija Doma naroda razgovarali su i o zakazivanju lokalnih izbora.
Vijesti / Politika | 22. 04. 2020. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Kolegija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održali su danas sjednicu na kojoj su razmatrali Prijedlog izmjena Poslovnika ovog doma u kontekstu mogućnosti održavanja elektronskih sjednica.

Donesen je zaključak da za izmjenama Poslovnika nema potrebe, jer uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera, trenutno postoje tehnički i sigurnosni uvjeti za redovne sjednice.

Zaključeno je, također, da će se sjednica Doma naroda održati u prvoj polovini svibnja.

U okviru rasprave o 18 točaka predviđenih dnevnim redom sjednice, članovi Kolegija Doma naroda odredili su nadležne parlamentarne komisije za razmatranje većeg broja prijedloga zakona i izvještaja o radu koje Parlamentarnoj skupštini BiH u okviru ostvarivanja njene kontrolne uloge podnose institucije Bosne i Hercegovine.

Radi davanja odgovora, zahtjev Ustavnog suda BiH danas je proslijeđen Ustavnopravnoj komisiji Doma naroda.

U okviru točke dnevnog reda tekuća pitanja, članovi Kolegija Doma naroda razgovarali su i o zakazivanju lokalnih izbora.

''Zbog aktuelne epidemiološke situacije prouzrokovane koronavirusom, predložena je inicijativa da Vijeće ministara BiH, u suradnji s nadležnim institucijama, napravi procjenu uvjeta za početak izbornog procesa lokalnih izbora 2020. godine'', priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close