Srpska je prioritet

Dodik s Vučićem u Beogradu: Deklaracija je antisrpska, andejtonska i antiustavna

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je na sastanku poručeno da se odbacuje deklaracija SDA kao antisrpska, andejtonska i antiustavna.
Vijesti / Politika | 21. 09. 2019. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske kako bi razmotrili situaciju u BiH nastalu nakon programske deklaracije SDA.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je na sastanku poručeno da se odbacuje deklaracija SDA kao antisrpska, andejtonska i antiustavna.

Sastanku su nazočili i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović. Nazočili su i predstavnici opozicijskih stranaka.

"Svako kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma Republika Srbija je obavezna da da svoju reakciju, mišljenje ili sud. Kada je bila izborna kampanja u BiH bio sam jedini vođa koji nije išao u teritorij BiH i miješao se u izborni proces", kazao je Aleksandar Vučić nakon sastanka.

"Ja neću posebno svoj sud da dajem. Ono što sam primjetio je i da vam kažem da su ljudi iz RS suglasni po opstanku RS, negativnom odnosu prema tekstu deklaracije SDA i odnosu i poštovanju prema Srbiji. Politika Srbije jeste to da mi pozivamo predsjednika Dodika i predsjednicu Cvijanović, i sve naše ljude koji stoje ovdje iza mene da pokažu punu uzdržanost, da ne reagiraju naglo, da reagiraju u skladu i sa interesima RS, Srbije, rekao bih i BiH, da damo sve od sebe da se sačuvaju mir i stabilnost. Bilo kakav sukob značio bi ekonomskih krah i ekonomski kraj za sve nas", kazao je Aleksandar Vučić, prenosi N1.

On je pozvao sve aktere na smirivanje tenzija i na poštovanje Dejtonskog sporazuma.

''Jedino kako može da se mijenja Dejtonski sporazum je dogovorom sva tri naroda, a ne nametanjem volje jednog naroda", poručio je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close