Cvijanović

Bećirović predstavlja sebe, a Schmidt nikoga

Vijesti / Politika | 15. 05. 2024. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je informirala Vijeće sigurnosti UN-a da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u osobno, a ne u ime Predsjedništva, niti u ime svih u BiH.

Cvijanović je rekla da su Bećirovićevi stavovi poznati i da oni ne samo da ne odražavaju stavove svih u BiH, već su po pravilu usmjereni protiv demokratski izabranih predstavnika srpskog naroda i Republike Srpske.

Upitana da komentira najavljeno obraćanje visokog predstavnika Christiana Schmidta u Vijeću sigurnosti UN, Cvijanović je konstatirala da on neće predstavljati nikoga, jer ga upravo to tijelo nije verificiralo kao visokog predstavnika, a što je predviđeno Aneksom 10 Daytonskog sporazuma.

"Jasno je da su Schmidtovi stavovi i inače koordinirani s bošnjačkom politikom, tako da ni ovaj put neće biti iznenađenja", istaknula je Cvijanović.

Vijeće sigurnosti UN održaz će danas polugodišnju debatu o situaciji u BiH.

Debata će početi u 16.00 sati, a očekuje se da u debati sudjeluje predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Učesnicima debate obratit će se i Schmidt, koji će predstaviti svoj izvještaj o stanju u BiH za razdoblje od 16. listopada do danas.

Kopirati
Drag cursor here to close