BISERINI BISERI

U SVIJETU NEPOŽELJNI, ALI U BiH DOBRODOŠLI Bisera Turković sutra će ugostiti iranskog ministra

Dok cijeli cijeli osuđuje represivni teror koji vlada u Iranu, u Sarajevo sutra stiže ministar vanjskih poslova te države s kojim će se sastati Bisera Turković, odlazeća šefica bh. diplomacije.
Vijesti / Politika | 05. 12. 2022. u 20:06 G.L. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bisera Turković, odlazeća ministrica vansjkih poslova BiH, sutra će u Sarajevu u službenoj posjeti ugosititi Hosseinija Amir Abdollahiana, ministra vanjskih poslova Islamske Republike Iran. 

Dnevni avaz navodi kako je u pitanu „skandalozan potez“ jer će odlazeća ministrica Turković ugosti ljude koje nitko ne želi zbog njihovih represivnih statova i politike Teherana.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH priopćeno da će se održati tête-à-tête sastanak ministrice Turković i ministra Amir-Abdollahiana, a potom i sastanak izaslanstava Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Islamske Republike Iran.

Nakon sastanka, Turković i iranski šef diplomacije obratit će se javnosti gdje će govoriti o rezultatima sastanka, ali i o odnosima između Bosne i Hercegovine te Irana.

Podsjetimo, nedavne prosvjede protiv izmjena Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, uz Veleposlanstvo Ruske federacije, podržala je samo Veleposlanstvo Islamske Republike Iran. 

 

 

 

 

 

U trenutku kada sav zapadni svijet osuđuje represiju Irana i ugnjetavanje ljudskih i ženskih prava, Turković je u BiH pozvala šefa iranske diplomacije dok u toj zemlji bjesne prosvjedi protiv režima u kojima je stradalo na stotine osoba i u kojoj uhićenja prosvjednika za demokraciju ne jenjavaju.

Kopirati
Drag cursor here to close