2020.

Biden poručio Trumpu da ga neće uništiti

Demokrati su optužili Trumpa za vršenje pritiska nad Ukrajinom, ranjivim američkim saveznikom, radi vlastite političke koristi.
Vijesti / Politika | 03. 10. 2019. u 10:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Donald Trump opisao Joea Bidena "hladnokrvnim i nečasnim", favorit za demokratskog predsjedničkog kandidata na izborima 2020. poručio je predsjedniku da ga "neće uništiti".

"Želim razjasniti Trumpu, njegovim ljudima u sjeni i svima koji imaju posebne interesu u financiranju napada protiv mene. Ne idem nigdje. Nećete me uništiti i nećete uništiti moju obitelj", rekao je Biden u Renu u Nevadi.

"Nije me briga koliko ćete novca potrošiti ili koliko prljavi će napadi postati", poručio je Biden, koji vodi u istraživanjima javnog mnijenja među 19 demokrata koji se natječu za stranačku nominaciju kako bi se suprotstavili sljedeće godine Trumpu na predsjedničkim izborima.

Odgovor je uslijedio nakon što je Trump u nizu tvitova, a kasnije i na konferenciji za medije, osudio istragu za opozivom koja se vodi protiv njega zbog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom u srpnju kada ga je pozvao da istraži Bidena i njegova sina Huntera koji je radio u upravi ukrajinske energetske kompanije dok je Biden bio američki potpredsjednik.

Demokrati su optužili Trumpa za vršenje pritiska nad Ukrajinom, ranjivim američkim saveznikom, radi vlastite političke koristi.

U srijedu je Trump rekao da je primjereno djelovao i opisao Bidena i njegova sina "hladnokrvnima i nečasnima".

Predsjednik ih je ponovno optužio za nezakonitosti, ali nije izložio dokaze.

Biden je optužio Trumpa za zlouporabu moći u priopćenju koje je poslao novinarima prije svog govora u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close