Ometao rad medija

Zapovjednik ljubuške policije prijetio novinarima prekršajnom prijavom na Bijači

Na konstataciju novinara kako se nalazi na javnoj površini te kako ne ugrožava promet ni sigurnost, Šarić je rekao kako će smatrati da je i novinar jedan od organizatora prosvjeda ukoliko se ne makne s ceste.
Vijesti / Flash | 02. 07. 2018. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik Policijske uprave Ljubuški Tomo Šarić zaprijetio je novinarima okupljenima na Bijači kako će dobiti prekršajne prijave dok su obavljali svoj posao.

Naime, novinari su prišli prosvjednicima koji su blokirali granični prijelaz Bijača, kako bi od njih uzeli izjavu, na što je reagirao Šarić koji je novinaru Bljeska zaprijetio prekršajnom prijavom ukoliko se ne makne od prosvjednika.

Na konstataciju novinara kako se nalazi na javnoj površini te kako ne ugrožava promet ni sigurnost, Šarić je rekao kako će smatrati da je i novinar jedan od organizatora prosvjeda ukoliko se ne makne s ceste.

Branitelji su reagirali burno i izviždali Šarića, koji je potom zatražio osobne dokumente od novinara, prilikom čega je od prosvjednika udaljio i novinarku jednog lokalnog portala.

Na novinarski upit zašto ih spriječava u obavljanju posla i izvještavanju o prosvjedu, Šarić je rekao kako njega ne zanima tko je novinar, a tko prosvjednik, te ponovno zaprijetio uručenjem prekršajne prijave ukoliko se odmah ne maknu s ceste, odnosno udalje od prosvjednika.

Također, Šarić je novinarima zaprijetio i kada su htjeli snimiti videozapis prilikom njegovog obraćanja novinarima, prilikom čega je rekao da će nam oduzeti opremu i privesti nas jer smo neovlašteno snimali službenu osobu prilikom obavljanja dužnosti.

Na naš upit da nam to potvrdi u diktafon rekao je kako nije ovlašten davati izjave bez dopuštenja komesara.

Branitelji nisu ostali nijemi, nego su stali u zaštitu novinara, te ističu kako ovo nije prvi put da se Šarić ovako ponaša, nakon čega su prišli mjestu na koje nas je Šarić udaljio kako bi nam dali izjave.

Šarić je tako onemogućio novinarima da obavljaju svoj posao, odnosno da izvijeste o blokadi Graničnog prijelaza Bijača, a još jednom napominjemo kako se sve dogodilo na javnoj površini te da novinari ni u kojem pogledu nisu smetali u odvijanju prometa, kao ni u blokadi prometnice.

Kopirati
Drag cursor here to close