Kako to?

Vlajkijeva meteo-zavjera: Poplave su kazna za osamostaljenje RS-a od MMF-a

Vijesti / Flash | 27. 05. 2014. u 10:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Završio se, nažalost, krajnje uspješno, najveći eksperiment u historiji upotrebe meteorološkog oružja za podjarmljivanje „neposlušnih zemalja“. Ovaj put su na udaru bile srpske zemlje sa obe strane Drine'', naveo je potpredsjednik RS-a Emil Vlajki u tekstu 'Refleksije povodom „teorije meteo-zavjere“, te političkih, ekonomskih, i socijalnih posljedica iste' kojeg je objavio na svojem blogu.

Vlajki piše kako ''meteorološko oružje teško može biti precizno'' pa su poplave, u vidu „kolateralne štete“, zahvatile djelomično Federaciju i Hrvatsku.

''Obično, to tako ide u historiji: prvo „središ“ nekog, a onda, nakon toga, izražavaš sućut preživjelima, a pružiš i pomoć'', navodi Vlajki.

Pobrinuo se i za one koji će njegovu ''teoriju meteo-zavjere'' nazvati čistom besmislicom i proizvodom nemoći bolesnog uma, pa je upitao zašto ni u Republici Srpskoj ni u Srbiji nisu instalirani, vrlo efikasni, informatički sustavi koji se u svijetu upotrebljavaju za najavu poplava?

''Kako to da nitko, ni u regiji ni u svijetu, a što se meteoroloških stručnjaka tiče, nije povezao ciklon Tamaru s najavljenim potopskim kišama, slabim nasipima, podzemnim vodama i poplavama koje su nužno morale uslijediti? Kako to, da je ciklon „Tamara“ bio upravo nad područjem RS i Srbije, pa su prvenstveno, i daleko najteže, ljudski i materijalno, nastradala upravo ta dva područja?'', pita Vlajki i iznosi da je zanimljivo da se ''ova katastrofa desila upravo u momentu kada su RS i Srbija bile krenule u ekonomski oporavak''.

''Kako to, da je RS slavodobitno, mjesec dana prije, najavljivala osamostaljenje od MMF-a koji „davanje novca uslovljava političkim pritiscima“, a sada obija pragove te iste institucije; slično je, mada ne toliko eksplicitno, i sa Srbijom?'', pita se dopredsjednik Srpske i navodi kako su RS i Srbija bačeni na koljena, ekonomski i socijalno.

Spomenuo je i ''nehuman postupak'' Vijeća za provedbu mira (PIC).

''On se sastaje 21 i 22 svibnja u vrijeme najteže katastrofe koja je zadesila BiH. PIC ovu katastrofu uopće nije ni spomenuo. Nije spomenuo ni entitete, ni konstitutivne narode, ali je zato insistirao na euroatlantskim integracijama BiH. Sramota, što se tiče ove „humanitarne“ bezdušnosti, ali se sjajno uklapa u demonizaciju srpskog naroda u posljednja dva desetljeća i u negiranju njegove konstitutivnosti unutar BiH'', naveo je Vlajki.

Kopirati
Drag cursor here to close