Genocid u Srebrenici

U Podgorici prosvjed zbog usvajanja Rezolucije - Prosvjednici skandirali ''Ratko Mladić''

Crna Gora je podržala usvajanje Rezolucije.
Vijesti / Flash | 24. 05. 2024. u 08:16 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred zgrade Vlade Crne Gore, drugi dan uzastopno, održan je prosvjed zbog podrške službene Crne Gore glasanju o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama (UN).

Rezolucija o genocidu u Srebrenici dobila je podršku na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih nacija. Za rezoluciju su glasala 84 predstavnika, protiv je bilo 19, dok je bilo 68 suzdržanih glasova. Crna Gora je podržala usvajanje Rezolucije.

Par stotina okupljenih građana pratilo je uživo glasanje o Rezoluciji, a nakon što je Rezolucija službeno izglasana, okupljeni su skandirali ''Ratko Mladić'', ''Rusija'', kao i ''Izdaja, izdaja''.

Građani su se okupili na uglu Karađorđeve ulice i Bulevara Stanka Dragojevića, noseći zastave Srbije i Rusije.

U odnosu na prijašnji skup, ovog puta bio prisutan manji broj okupljenih. Skupu je prisustvovalo nekoliko svećenika, ali i zastupnik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Vladimir Dobričanin, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, bivša ministrica prosvjete Vesna Bratić.

Jedan od organizatora, Milutin Mirjačić, kazao je da je izglasana rezolucija sramna.

''Tu rezoluciju su donijeli predsjednik Vlade i predsjednik Crne Gore. Mi nismo bili za to. Mi nismo remetilački faktor i mi nismo došli ovdje da pravimo blokade'', kazao je Mirjačić i ovo pitanje nazvao "pitanjem od nacionalnog interesa''.

Kopirati
Drag cursor here to close