Krizni stožer

U Covid-bolnici u Mostaru preminula žena iz Čitluka

Ovo je osmi slučaj smrti u HNŽ-u od posljedica korona virusa.
Vijesti / Flash | 15. 04. 2020. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Covid-bolnici u Mostaru preminula je ženska osoba iz Čitluka, rođena 1945. godine. Kako je rečeno na press-konferenciji Kriznog stožera HNŽ-a, ranije je bolovala od kardiovaskularnih oboljenja.

16 oporavljenih

Ovo je osmi slučaj smrti u HNŽ-u od posljedica korona virusa.

U protekla 24 sata urađeno je 111 testiranja u SKB Mostar, od čega je jedna osoba s područja Čitluka pozitivna.

U Covid-bolnici leži 25 bolesnika od čega osam u respiracijskom centru, 17 u izolacijskom centru 2, od čega sedam na respiratoru a 12 na liječenju uz potporu kisikom.

''Na platformi je uneseno 205 osoba koje su oboljele od korona virusa. U Mostaru imamo 65 pozitivnih slučajeva, u Konjicu 28, Jablanici 12, Čitluk 78 i Čapljini 21'', rekao je dr. Nermin Avdić.

Ukupno je testirano 1.478 osoba a 16 osoba se oporavilo.

Zahvala građanima

Dr. Avdić se zahvalio građanima koji se, po njegovom mišljenju, odlično pridržavaju mjera zabrane, što je rezultiralo ovako dobrim rezultatima.

''Ostvarili smo prve zacrtane ciljeve da linija koju smo željeli da smanjimo, da smo u tom uspjeli, te sad imamo blagi linearni porast broja oboljelih, što nam daje poticaj da nastavimo raditi kako smo i do sada radili. Naši sljedeći ciljevi su da ne smijemo dozvoliti virusu da ulazi u zdravstvene ustanove, da štitimo staračke domove, gdje smo dali zabranu posjeta i pojačanje testiranja. Ta dva segmenta ćemo dovesti u red'', poručio je dr. Avdić.

Kopirati
Drag cursor here to close