Donacija

Stiglo 50.000 doza kineskog cjepiva

''Stara kineska mudrost glasi: 'Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj', a Kina je pokazala od samog početka pandemije da je istinski prijatelj Bosni i Hercegovini'', kazala je Gudeljević.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2021. u 18:11 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred skladišta Hercegovinalijeka u Rajlovcu danas je izvršena primopredaja donacije cjepiva Narodne Republike Kine narodu BiH, a riječ je o pošiljci od 50.000 cjepiva Sinopharm.

U ime Bosne i Hercegovine donaciju je preuzela ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević, a donaciju uručio ambasador Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping.Tokom ceremonije potpisano je i ''Pismo primopredaje'' između Gudeljević i Ji Pinga, o 50.000 Sinopharm cjepiva koje je Narodna Republika Kina izdvojila za stanovnike Bosne i Hercegovine.

Ceremoniji primopredaje prisustvovao je Yuan Tongjun, predstavnik kompanije Sinopharm.

''Stara kineska mudrost glasi: 'Prijatelj u nevolji je pravi prijatelj', a Kina je pokazala od samog početka pandemije da je istinski prijatelj Bosni i Hercegovini'', kazala je Gudeljević.

Podsjetila je prisutne i na svu ostalu podršku Narodne Republike Kine.

''Sjetimo se donacije medicinske opreme i sredstava, medicinskih maski, PCR kitova za detekciju te Combo brzih testova koje je Kina u nekoliko navrata donirala Bosni i Hercegovini. Današnja donacija je još jednom potvrdila opredijeljenost Kine da, uprkos svim problemima sa kojima se i sama susreće u borbi protiv pandemije, misli na druge i pomaže drugima'', kazala je Gudeljević.

Na kraju obraćanja dodala je i da želi još jednom ''zahvaliti prijateljskoj podršci u nadi da će veoma brzo doći dan kada će naši susreti preko maski, uz obaveznu distancu biti zamijenjeni rukovanjem rukom u ruci, otvorenog pogleda i lica, bez distance zbog moguće zaraze. Jednostavno da će ponovno sve to biti nova – stara realnost''.

Kopirati
Drag cursor here to close