Desant

Rusi su sletjeli u Harkiv, vode se borbe

Kako je objavila Ukrajina, nešto prije 4 sata ujutro, ruski vojnici sletjeli su u Harkiv i napali sbolnicu vojno-medicinskog kliničkog centra na sjeveru grada.
Vijesti / Flash | 02. 03. 2022. u 06:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruske zračno-desantne postrojbe sletjele su u Harkiv u noći s utorka na srijedu, priopćila je ukrajinska vojska, navodeći da se u tom gradu na istoku Ukrajine vode stalne borbe.

"Ruske zračno-desantne trupe sletjele su u Harkiv i napale lokalnu bolnicu", navodi se u priopćenju ukrajinske vojske na Telegramu kojim su potvrđene ranije informacije o tome da su se ruski padobranci spustili u grad .

"U toku je borba između osvajača i Ukrajinaca", dodaje se u priopćenju.

Harkiv, grad sa 1.4 milijuna stanovnika koji se nalazi blizu granice s Rusijom, u jučer je u više navrata bio bombardiran, uključujući i raketiranje glavnog trga, pri čemu je poginulo najmanje deset osoba, a više od 20 ih je bilo ozlijeđeno.

Šef policije regije Harkov Volodimir Timoško rekao je novinarima da nijedan ukrajinski vojnik nije ubijen u pucnjavi, prenosi BBC.

"Trenutno je situacija u blizini bolnice pod kontrolom, sigurnost je pojačana", rekao je, prenose ukrajinski mediji.

Čečeni pokušali atentat na Zelenskog

U Kijevskoj oblasti spriječen je pokušaj atentata na ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji je pripremila elitna skupina čečenske paravojske. Prekinuti su u svom naumu, objavili su Ukrajinci.

Ovu vijest javlja glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Ukrajine.

Čečenija je nekada bila u ratu s Moskvom, no sada je pod kontrolom Putinovog režima. Na njenom čelu je Ramzan Kadirov, pod čijom je kontrolom i paravojska, a zato je i zovu Kadirovci.

Gađanje civila

"Od početka ruske invazije Rusija je lansirala 113 krstarećih projektila, uključujući Iskander, prema Ukrajini. Granatiranje ukrajinskih gradova i gađanje civila moraju osuditi svi članovi međunarodne zajednice", objavio je Centar za strategijsko komunicanje i informiranje ukrajinske vlade na Twitteru.

Podsjetimo, ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. veljače, a u utorak su se ruski napadi intenzivirali. 

Kopirati
Drag cursor here to close