Počeo prosvjed

Radnici BHRT-a izašli na prosvjede: ''Nemojte se igrati sa sudbinama 750 ljudi''

Dio uposlenika naše kuće opslužuje oba javna servisa u zgradi RTV doma. Mi nemamo novca, a javnost treba da zna da Sindikat ne zanimaju politička prepucavanja.
Vijesti / Flash | 28. 05. 2024. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je prosvjed Samostalnog sindikata uposlenika BHRT-a Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovne, zbog kako navode katastrofalnih uslova u kojima rade već duži niz godina.

Dugogodišnja agonija koju proživljavaju i dalje traje, ali naglašavaju da im nikada nije bilo teže.

''Kao što je već poznato finansijska situacija je vrlo ozbiljna i ovom mediju slijedi gašenje ukoliko se ne krene sa raspodjelom RTV takse. Nalazimo se u raljama posljedica bivše politike, kojima smo fali svoje povjerenje na izborima a koji su odgovorni za stabilan RTV sustav'', poručila je Željana Mehmedika Ćirić.

Uposlenici BHRT-a su posljednju platu primili početkom aprila. Iz Sindikata su poručili da ih ne zanimaju politička prepucavanja, te zahtijevaju konkretne korake koji će riješiti nagomilane probleme.

''Dio uposlenika naše kuće opslužuje oba javna servisa u zgradi RTV doma. Mi nemamo novca, a javnost treba da zna da Sindikat ne zanimaju politička prepucavanja. Zahtjevamo hitne propise koji će omogućiti da uposlenici sto prije dobiju svoju zarađenu platu. Uposlenici primaju najniži topli obrok u cijeloj državi. Nemojte se igrati sa sudbinama 750 ljudi i njihovim porodicama. Krajnje je vrijeme da neko konačno počne rješavati nagomilane probleme BHRT'', rekao je Edis Fočo, potpredsjednik Samostalnog sindikata uposlenika BHRT-a.

Uposlenika su podržali i predstavnici drugih sindikata, te pozvali, ukoliko se situacija ne promijeni, na prosvjede van zgrade RTV doma, odnosno ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close