NOR

Prosvjed zbog postavljanja spomen-bisti borcima NOR-a u Trebinju

Vijesti / Flash | 07. 10. 2016. u 13:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obitelji žrtava komunističkog terora organizirat će u subotu, 8. listopada, u Trebinju prosvjedni skup zbog nedavnog postavljanja spomen-bisti narodnim herojima Narodnooslobodilačkog rata (NOR) Savi Kovačeviću, Dragici Pravici i Vladu Šegrtu u gradskom parku.

''Pozivamo sve građane da nam pruže podršku u sprječavanju ove nepravde'', kaže se u obavještenju organizatora prosvjeda.

Spomen-biste otkrivene su prije tri dana, tijekom obilježavanja 73. godišnjice od oslobođenja Trebinja u Drugom svjetskom ratu.

Izradu bistu financirala je Gradska uprava.

I Općinska boračka organizacija Gacko je priopćila da najenergičnije prosvjeduje ''protiv sramnog čina postavljanja bista tkz. narodnim herojima Savi Kovačeviću, Dragici Pravici, Vladu Šegrtu i drugima''.

''Podsjećamo sve one koji to ne znaju, ili su možda to zaboravili, da se zapravo radi o osvjedočenim srpskim zločincima koji su upravo u Gacku počinili najstravičnije zločine nad svojim narodom. Podizanje bista smatramo ponovnim još gnusnijim zločinom nad žrtvama i njihovim potomcima. Borci smatraju da oni imaju posebnu obvezu da spriječe ovo bezumlje imajući u vidu doprinos srpskih boraca i povijesni iskorak k praštanju i bratskom pomirenju'', navodi se, između ostalog, u priopćenju Općinskog BORS-a u Gacku.

Kopirati
Drag cursor here to close