Treći

Prosvjed oporbe u Banja Luci: Nećemo stati

Kandidatkinja oporbe za predsjednika RS-a i potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić ranije je izjavila da imaju tisuću razloga za prosvjede.
Vijesti / Flash | 02. 11. 2022. u 18:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Prosvjed u Banja Luci

Predstavnici oporbenih stranaka iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska organizirali su večeras treći prosvjed u Banjoj Luci, ovaj put ispred zgrade Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), uz poruku da prosvjedi neće stati.

Skupu prisustvuje više stotina ljudi, a ono što su organizatori ranije kazali je da žele ukazati na marginalizirano izvještavanje o oporbi na entitetskom javnom servisu RTRS.

Kandidatkinja oporbe za predsjednika RS-a i potpredsjednica Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić ranije je izjavila da imaju tisuću razloga za prosvjede, te da je ''sve kulminiralo izbornom krađom'', za šta su podnijeli mnogobrojne krivične prijave i žalbu SIP-u BiH.

Poručila je da ostaje i zahtjev prema RTRS-u za objektivno izvještavanje i da prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima jer to kuća svih građana.

SIP je ranije, nakon ponovnog prebrojavanja glasova u Glavnom centru za brojanje, objavio da je pobjednik na ovogodišnjim općim izborima, održanim 2. listopada, za predsjednika RS-a pobijedio Milorad Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Kopirati
Drag cursor here to close