Nitko nije odgovarao

Prošlo je 14 godina od ubojstva Vedrana Puljića

Suđenje osumnjičenom Knezoviću počelo je prije osam godina, a splitski Županijski sud je u veljači prošle godine konačno donio odluku.
Vijesti / Flash | 04. 10. 2023. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

14 godina prošlo je od velikih nereda u Širokom Brijegu koji su okončani smrtnim ishodom člana navijačke skupine Horde zla, Vedranom Puljićem.

Za smrt Vedrana Puljića, koja se dogodila 4. listopada 2009., još nitko nije odgovarao, a početkom prošle godine, Županijski sud u Splitu pravomoćno je oslobodio osumnjičenog Olivera Knezovića za ubojstvo Puljića, ali ga je osudio na četiri godine zatvora zbog, kako su naveli, izazivanja opće opasnih radnji.

Video: Neredi u Širokom Brijegu

Podsjetimo, Visoki kazneni sud Republike Hrvatske u Zagrebu, u rujnu ove godine je donio rješenje kojim se ukida dio presude Županijskog suda u Splitu kojom je Oliver Knezović bio oslobođen za pokušaj ubojstva prilikom nereda i pucnjave 2009. godine, kada je ubijen navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Prema pisanju medija, predmet se vraća prvostupanjskom sudu, gdje će biti ponovljeno suđenje Oliveru Knezoviću za pokušaj ubojstva.

Horde zla (najvatreniji navijači FK Sarajevo) u više navrata su isticali kako je za ubojstvo odgovoran MUP Zapadnohercegovačke županije, a poruku su poslali i dan nakon Općih izbora u BiH ponovno napomenuvši kako je za Puljićevo ubojstvo odgovoran nitko drugi nego MUP Zapadnohercegovačke županije.

Kopirati
Drag cursor here to close