Nema mog i tvog smeća

Problem mostarskog smeća je problem šire zajednice

Pored promotivno-edukativnog materijala koji će taj dan biti dijeljeni, građani će imati mogućnost potpisivanjem peticije dati podršku Inicijativi za zatvaranje postojeće deponije na Uborku
Vijesti / Flash | 09. 07. 2020. u 10:11 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa 'Jer nas se tiče' želi educirati svoje sugrađane o štetnosti deponije Uborak te poziva sugrađane da danas posjetite edukativno-promotivne štandove koji  od 10 do 16 sati koji su postavljeni na dvije lokacije u Mostaru.

Štandovi su postavljeni na lokacijama Španjolski trg (Gimnazija Mostar) i Fejićeva ulica ( Bunur).

Pored promotivno-edukativnog materijala se dijele, građani će imati mogućnost potpisivanjem peticije dati podršku Inicijativi za zatvaranje postojeće deponije na  Uborku i otvaranje deponije na novoj lokaciji s koje neće ugrožavati živote građana našega grada.

Edukacija o štetnosti smeća

Omer Hujdur, predsjednik Inicijative za Bljesak.info je rekao kako se na lecima nalaze upozorenja na štetno djelovanje deponije Uborak, o tome kakve utjecaje ta deponija ima na zdravlje stanovništva i na našu okolinu, a pokušat će educirati stanovništvo i ispitati mišljenja sugrađana.

U Mostar je stigla i podrška iz Banja Luke. Nataša Crnković predsjednica udruge Centar za životnu sredinu Banja Luka, kaže da njena udruga djeluje preko 20 godina, ali da rade na području cijele BiH i podržavaju rad i aktivnosti drugih udruga.

Smeće je svačiji problem

''Krećemo sa zajedničkim aktivnostima s inicijativom ''Jer nas se tiče'', potpisali smo i neke ugovore o partnerstvu. Ono što Inicijativa radi je ukazivanje na veliki problem smeća koji se ne tiče samo Uborka ili Mostara nego čitave doline Neretve pa i šire'', kazala je Crnković dodajući da se problemom otpada u BiH malo tko ozbiljno bavi.

''Imali smo situacije i planiranih spalionica, što nisu rješenja ne vidimo ozbiljnost bilo koje razine vlasti  da se riješi pitanje otpada što mislimo da je velik problem. Nadamo se da će građani Mostara vidjeti da je ovo problem šire zajednice'', zaključila je.



Kopirati
Drag cursor here to close