Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Posušje: Prijem za predstavnike Crvenog križa i dobrovoljne darivatelje krvi

Branko Leko, predsjednik Crvenog križa Posušje, zahvalio je domaćinima na prijemu i čestitkama te je potvrdio načelnikove navode kako je Posušje kao sredina prepoznatljiva po velikom broju dobrovoljnih darivatelja krvi.
Vijesti / Flash | 16. 06. 2023. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u uredu načelnika općine Posušje u petak je organiziran prijem za predstavnike Crvenog križa te općine i višestruke dobrovoljne darivatelje.

Načelnik općine Posušja Ante Begić istaknuo je tom prilikom kako su ta općina i njezini žitelji vrlo odgovorni kada je riječ o ovoj humanoj gesti.

Tu tvrdnju potkrijepio je podatkom kako su Posušani u samom vrhu u BiH po brojnosti darivanja krvi, odnosno prikupljenih doza na akcijama.

Novi mladi darivatelji

Također, načelnik je izrazio zadovoljstvo brojem novih i mladih darivatelja, što, kako je kazao, pokazuje svijest i humanost naših ljudi.

Čestitke i zahvalu nazočnim za nesebičan čin darivanja krvi uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar.

Branko Leko, predsjednik Crvenog križa Posušje, zahvalio je domaćinima na prijemu i čestitkama te je potvrdio načelnikove navode kako je Posušje kao sredina prepoznatljiva po velikom broju dobrovoljnih darivatelja krvi.

''No dug je bio put podizanja svijesti o važnosti ovakvih akcija''- rekao je.

Podsjetio je kako 1976. godine, kada je prvi put u Posušju organizirana akcija, prikupljeno svega 7 doza. U razdoblju pak od 2017. do 2022. sasvim druga slika - čak 1553 prikupljene doze i 1963 prijave dobrovoljnih darivatelja.

Nazivi ulica po dobrovoljnim darivateljima krvi

Leko je iznio i nekoliko prijedloga kojima bi se povećala vidljivost rada Crvenog križa i dalo većem značaju darivateljima.

Tako je uputio prijedlog da jedna od budućih ulica u Posušju nosi ime dobrovoljnih darivatelja krvi, da prigodno druženje darivatelja krvi na godišnjoj razini ima svoj kontinuitet te prijedlog dodjele zajedničkih plaketa višestrukim darivateljima krvi.

Govoreći o ovoj kategoriji, na današnjem sastanku dio njih je i nazočio, a riječ je o prof. Veseli Knezović, prof. Ljubi Begiću, Nataliji Zlopaša, Velimiru Markoti, Vinku Čuturi, Tomislavu Čuturi i Goranu Zakrajšeku kojem je naknadno uručena Zahvalnica Crvenog križa općine Posušje, priopćeno je iz Ureda načelnika.

Kopirati
Drag cursor here to close