Krvavi pohod u Gorici

Podnesen prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom za ubojstvo kod Gruda

Razlozi za određivanje pritvora su opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke.
Vijesti / Flash | 05. 08. 2022. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za osumnjičenog za dvostruko ubojstvo u mjestu Gorica kod Gruda podnesen je prijedlog za određivanje pritvora zbog postojanja opasnosti od bijega, te bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na iskaze svjedoka, potvrdila je za Bljesak.info Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Županijskom sudu Široki Brijeg podnesen je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog dana 5.8.2022. godine nakon što je donesen nalog o provođenju istrage i ispitan osumnjičeni J.J. (1972.) u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Razlozi za određivanje pritvora su opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje 5 godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close