Mostar

Nema nepogode, novinari ljuti: Zašto se nitko od službi ne javlja?!

Predstavnici medija nisu krili nezadovoljstvo jer im se u nadležnim službama nitko nije javljao.
Vijesti / Flash | 25. 02. 2019. u 15:38 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije bilo uvjeta za proglašenje prirodne nepogode na području Grada Mostara, priopćeno je danas na konferenciji za medije sazvanoj povodom olujnog nevremena koje je proteklog vikenda zahvatilo područje grada.

Iako se u službenom priopćenju podijeljenom medijima na konferenciji navodi kako je 23. i 24. veljače ''područje Grada Mostara, cijele Hercegovine pa i šire regije zahvatilo stanje prirodne nesreće izazvano olujnim vjetrom'', do proglašenja nepogode neće doći.

Medijima su se obratili Petar Jurić, zapovjednik mostarskih vatrogasaca, Slavica Aničić predstojnica Stožera Civilne zaštite Grada Mostara te Predrag Šupljeglav iz Odjela za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara.

Navedeno je kako su 23. veljače, kada je vjetar bio najvećeg intenziteta, sve službe zaštite i spašavanja, koje su u strukturama zaštite i spašavanja Grada Mostara, radile u skladu sa svojim nadležnostima i u sklopu svojih redovnih aktivnosti.

Vatrogasci su, kako je rečeno, imali pedeset intervencija.

''Zapovjednik Stožera Civilne zaštite u tom razdoblju nije bio kontaktiran od službi koje redovito obavljaju posao na čišćenju grada da je potrebno angažiranje Stožera Civilne zaštite niti dodatnih snaga na čišćenju terena. zbog toga nije sazivan Stožer Civilne zaštite niti je donesena odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće'', rečeno je na konferenciji.

Eventualne štete koje su nastale od posljedica olujnog nevremena građani mogu prijaviti na protokol Grada Mostara u skladu s Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća. Povjerenstvo će izaći na teren i utvrditi eventualne štete na objektima.

Rok za podnošenje zahtjeva za prijavu štete je, navode, osam dana od dana nastanka štete, odnosno 22. i 23. veljače, u suprotnom zahtjev se odbija.


Ljubo Bešlić, mostarski gradonačelnik pozvao je ranije građane i udruge građana da 2. ožujka pristupe akciji otklanjanja posljedica nevremena kada će komunalna poduzeća odvoziti krupni otpad.

Pozvani su nadležni da u što kraćem roku poprave cestovnu signalizaciju kao i vlasnici oglasnih panoa da ih dovedu u ispravno stanje.

Inače, predstavnici medija nisu krili nezadovoljstvo jer im se u nadležnim službama nitko nije javljao.

Podsjećamo, i mi smo jutros pokušali doznati kako prijaviti štetu, ali smo ''prebacivani'' na više telefonskih brojeva.

Kopirati
Drag cursor here to close